LIGE PETICE

"Čuvao je krave. Dan poslije vodi svete krave": Naslovnica Marce o treneru Barce

"Čuvao je krave. Dan poslije vodi svete krave": Naslovnica Marce o treneru Barce
Foto: Marca

QUIQUE SETIEN senzacionalno je postao novi trener Barcelone. Veteran (61) s 20 godina staža na klupi i bez ijednog velikog uspjeha u karijeri priznao je na predstavljanju na Camp Nouu da u najluđim snovima nije očekivao da će u jeseni karijere postati trener jednog od najvećih klubova svijeta. "Još jučer sam u svom selu čuvao krave, a danas treniram najbolje nogometaše svijeta", skrušeno je izjavio. 

Marca, najčitaniji španjolski list, k tome neskriveno naklonjen Realu, dakako nije propustila ovakav zicer. Na naslovnici tiskanog izdanja i udarnom mjestu portala raspalila je slike krava iz sela Barcinog novog pastira sprdajući se u naslovima: "Jučer je čuvao krave. Dan poslije vodi svete krave" i "Nogomet je kao mlijeko".

Tako je ilustrirala radikalan zaokret u životu čovjeka koji je od proljeća prošle godine i odlaska iz Betisa uživao u Liencresu, svom selu od 3,5 tisuća stanovnika uz obalu Atlantika i blizu Santandera. Tada je stigao neočekivan poziv s drugog kraja Španjolske i penzioner Setien je idiličnu i dosadnu rutinu seoskog života zamijenio stresom velegrada i klupe jednog od najvećih klubova. 

"Sada će bik iz Cantabrije morati voditi ne staju, nego svlačionicu punu svetih krava, čija moć je posljednjih godina previše narasla zahvaljujući popustljivom Valverdeu, koji je stalno ugađao taštim zvijezdama ne želeći im se zamjeriti. Previše njih dobivalo je slobodne dane, kasnilo na pripreme, propuštalo treninge, bavilo se drugim sportovima, debljalo se... Uglavnom, Setiena, koji je došao u teškim okolnostima jer pored svega nabrojanog momčad koju nije slagao preuzima usred sezone, čeka jako težak posao", zaključuje Marca. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara