"Da smo pobijedili, u Zagrebu bi nas dočekalo 15 tisuća ljudi"

"Da smo pobijedili, u Zagrebu bi nas dočekalo 15 tisuća ljudi"

NAVIJAČI sasvim sigurno nisu razlog zbog kojeg je Dinamo u srijedu izgubio ogled s Werderom, komentari su njemačkih novinara nakon prospavane noći. "Oko 2000 navijača plavih pjevali su iz petnih žila i bezuvjetno podržavali svoj klub. A te su scene bile samo predigra u usporedbi s onime što bijelo-zelene očekuje u Zagrebu."

"Očekujem paklenu atmosferu", potvrdio je Nijemcima Dinamov trener Branko Ivanković.

Vratar Georg Koch bio je nešto konkretniji; "Zapravo je nemoguće opisati što se tamo događa. Jednostavno se mora otići i vidjeti. Navijači na utakmicu dođu sat vremena ranije i počinju pjevati. Nakon početka utakmice pjevaju i dalje, a pjevaju i nakon kraja. Siguran sam da bi nas, da smo ovdje pobijedili, još večeras u Zagrebu dočekalo 15 000 navijača. To je nešto nevjerojatno."

"Dinamo će ući u Ligu prvaka!"

San o igranju u Ligi Prvaka kod Hrvata sigurno nije nestao nakon utakmice u srijedu, rezoniraju njemački kolege. "Siguran sam da ćemo uspjeti u tome", odgovara Koch.

 "Primijetio sam, gledajući i čitajući intervjue u hrvatskim medijima posljednjih tjedana, da je nogomet pao u nemilost. Ali ja imam priliku svaki dan igrati s dečkima i znam kakvi su profesionalci. Ovdje nastaje nešto veliko i drago mi je da mogu biti dijelom toga. Treba samo pogledati kako se Hrvati šetaju kroz kvalifikacije za Europsko prvenstvo. A u toj reprezentaciji su i neki naši dečki. Zagreb će ući u Ligu Prvaka, mogu to reći zato što sam vidio Werder i ne vjerujem da se u dva tjedna može promijeniti toliko toga."

Allofs: Maksimir će i za nas biti poticaj

No Werder upravo na tome gradi svoje planove. Ne osjeća se strah i pritisak u njihovim redovima. Naprotiv, prebrodili su tijesnu pobjedu unatoč katastrofalnom stanju u momčadi i čvrsto vjeruju da će za 14 dana biti potpuno druga momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvjeren sam da ćemo za 14 dana biti potpuno druga momčad. Neki ozlijeđeni će se vratiti, a neki će doći u bolju tjelesnu formu", kaže Klaus Allofs, sportski direktor sa Wesera. Bilo je to, jednim dijelom, njegovo opravdanje...

"Jednostavno moramo napraviti pokoji rez i vidjeti što ova momčad može učiniti. Ova utakmica je došla prerano za nas. Kod Nalda se vide stvari potpuno nepoznate za njega. Da nam momčad nije tako razvučena, mogli bismo ga malo poštedjeti i dati mu da igra samo jedno poluvrijeme. Ali to si trenutno ne možemo priuštiti. Tjelesno i u mislima nismo potpuno spremni. Možemo ponuditi bolju kombinatoriku. I tada ćemo opet biti prepoznatljivi."

Pokretač svih ideja u ekipi Werdera, Brazilac Diego, sinoć se nije dokazao pokraj Dinamovih defanzivnih veznjaka s veliki plućima. Diego je nakon susreta potvrdio Allofsove riječi, a našao je i vremena da podrži svom sunarodnjaka Carlosa Alberta, koji još  traži svoje mjesto na terenu:

"Još nismo u maksimalnoj formi, ali smo na dobrom putu. Što više budemo igrali zajedno, igra će nam se popravljati. Imamo odlične igrače. Carlos Alberto je među njima. Igra će se popraviti."

Najbolje bi bilo da se popravi već u uzvratu, razmišljaju Nijemci. U Werderu znaju, unatoč silnom optimizmu, da neće biti lagano.

"S neodlučenim rezultatom bi sve bilo otvoreno, ali sad smo u situaciji u kojoj Dinamo mora postići pogodak. A mi znamo da eventualni pogodak neće biti kraj", kaže Allofs i dodaje: "Nije nam ovo prvi put da ulazimo u uzvrat s prednošću. Atmosfera će i za nas biti poticajna"

J.D.,D.R.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara