Dalić o budućnosti na klupi Hrvatske: "Imam veliki cilj koji će se ostvariti"

Dalić o budućnosti na klupi Hrvatske: "Imam veliki cilj koji će se ostvariti"
Foto: EPA-EFE

U NOVOGODIŠNJEM intervjuu za Dnevnik Nove TV izbornik Hrvatske Zlatko Dalić govorio je o svojim ambicijama u nastavku karijere te što bi se moralo dogoditi da napusti klupu Hrvatske.

Odmah je izdvojio najvažniji trenutak u povijesti hrvatskog nogometa.

"Izdvojio bih cijelu godinu, jer je bila sjajna, bila je možda i neponovljiva. Ali nekako dva momenta su mi najvažnija, a to je polufinale s Englezima i gol Mandžukića u 109. minuti, najvažniji gol u povijesti hrvatskog nogometa, i ono što je bilo poslije, to su dočeci u Hrvatskoj i BiH. To su dva momenta koja nikad neću zaboraviti, koja ostaju stalno u sjećanju i za mene su najvažnija."

Nakon povijesnog srebra na ruskom Mundijalu počele su mu stizati brojne ponude...

"Pa kad sagledam cijelu svoju karijeru, imao sam svoje ambicije i gotovo sve sam ostvario. I moj cilj je da jednog dana vodim jedan veliki europski klub. Ja svoje ciljeve ispunjavam i zasad su se oni realizirali. To je moj cilj definitivno i to će biti jednog dana. S druge strane, mislim da hrvatska reprezentacija može napraviti još dobrih rezultata i zato sam tu. Ne ide mi se baš sad opet van, uživam u mojim najljepšim danima sportske karijere, uživam u Hrvatskoj i mislim da ove trenutke trebamo iskoristiti i nastaviti dalje. Moj osjećaj je sada takav", rekao je Dalić pa nadodao:

"Meni ugovor ništa ne znači. Ako budem osjetio nešto drugačije, ja ću sutra tako postupiti. Dakle, ako dođe ono što bih ja htio, nešto velikog, naravno da Hrvatska ima ljude koji mogu mene zamijeniti i raditi ono što sam i ja. I to tako treba shvatiti i prihvatiti."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara