HRVATSKA REPREZENTACIJA

Dalić otkrio kako su se Messi i Argentinci ponašali nakon poraza od Hrvatske

Dalić otkrio kako su se Messi i Argentinci ponašali nakon poraza od Hrvatske

PRIJE točno godinu dana hrvatski reprezentativci su nakon srebra u Rusiji stigli u Zagreb na doček pred 500 tisuća ljudi.

Povodom tog povijesnog događaja u HRT-ovoj emisiji gostovali su Zlatko Dalić, Marijan Kustić i Anton Samovojska.

Dalić se prisjetio puta do srebra

"Bili su vrijeđani, napadani, igrali su pred praznim tribinama. Mogu sve izgubiti, ali nikad ništa neću reći protiv njih. Oni su moji heroji. Nama je osnovni cilj bio da prođemo grupu. Sav naš fokus je bio na utakmici s Nigerijom, ta pobjeda je bila najvažnija. Argentina je bila okidač. Kad dobiješ jednu Argentinu s Messijem, onda možeš puno napraviti, ali tad je bilo važno da stanemo na loptu i da se smirimo. Tu mnogi dobiju krila, a mi smo ostali čvrsto na zemlji."

Je li vam Messi čestitao?

"Nisam gledao je li Messi nekome čestitao. Pobjegli su u svlačionicu, nisu pokazali respekt prema nama", otkrio je Dalić.

Modrić je protiv Danske promašio penal, ali cijela momčad ga je nakon toga podignula

"To je bila najvažnija naša utakmica. Da smo izgubili protiv Danske, bilo bi pljuvanja, ali tu smo pokazali karakter. Kad bi svi pali, mi smo se digli, igrači su digli Luku, govorili smo mu da ne možemo sad stati, da je on kapetan ekipe. Vadili smo se cijelo prvenstvo, ali to je odlika velikih momčadi."

Engleska?

"Rekao sam protiv Engleske, ako su ih nadigrali, da nisu normalni, tu su pokazali silu. To je najvažnija utakmica hrvatske reprezentacije i najvažniji gol, onaj Mandžukićev."

Voditelj emisije pitao je Dalića što bi promijenio u finalu.

"Lako je s ove distance govoriti, Subašić je bio ozlijeđen, ali rekao je da može, tko bi maknuo golmana koji nas je doveo do finala i da mu kažeš da neće braniti finale. Promijenio bih samo suca utakmice."

Doček?

"To je najveći dan u povijesti Hrvatske nakon Domovinskog rata. Očekivali smo taj doček. Mislili smo da je u Zagrebu fešta, da stižemo za 20 minuta do centra, a stigli smo nakon sedam sati. Shvatili smo da to nije običan doček. Zaboraviš da si izgubio u finalu nakon tih emocija i slika. Svi su nas dočekali, i stari i mladi. 

Svi ljudi koju si bili okolo, do policajaca do osiguranja, napravili su odličan posao. Sjajna organizacija. Posebno bih htio istaknuti policajce koji su hodali uz autobus od piste do Trga, 17 kilometara su hodali, svaka im čast. To je bio vrhunski odrađen posao. Pomagali smo jedni drugima, prijetile su tramvajske žice, klizali smo, padali, spašavali se."

Dalić i Kustić ističu da Hrvatska nije dobro iskoristila srebro na Svjetskom prvenstvu.

"Napravili su prekrasan rezultat. Danas sam gledao popodne, stalno me trnci prolaze, kao da se to dogodilo jučer. Volio bih da se to drugo mjesto iskoristi više", rekao je Marijan Kustić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara