ZLATKO DALIĆ

Dalić posjetom oduševio bolesnu djecu na onkologiji: "Nevjerojatno ste hrabri"

Dalić posjetom oduševio bolesnu djecu na onkologiji: "Nevjerojatno ste hrabri"
Foto: EPA

IZBORNIK hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić danas je posjetio djecu na onkologiji KBC-a Zagreb.

Dalić je poznat kao veliki humanitarac, a svojim dolaskom oduševio je djecu koja boluju od raka. 

"Koliko samo hrabrosti i vjere kod ove djece", napisao je Dalić na Instagramu.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klinika za onkologiju KBC Zagreb- Koliko samo hrabrosti i vjere kod ove djece❤️🙏!

Objavu dijeli Zlatko Dalic (@daliczlatko)

Hrvatski nogometni reprezentativci i stručni stožer nedavno su organizirali humanitarnu večeru zaklade Vatreno srce u zagrebačkom hotelu Westin u humanitarno-donatorskoj akciji od koje će se polovica sredstava iskoristiti za kupnju opreme Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, a druga polovica za akciju Korak u život koja se skrbi o stipendijama za školovanje djece bez roditeljske skrbi.

Donatorskoj večeri nazočili su svi reprezentativci, ali i brojni bivši nogometaši i izbornici, ostali sportaši te uglednici iz gospodarskog i političkog života Hrvatske. Tom je prigodom organiziran i call-centar u kojem su sudjelovali svi reprezentativci i članovi stručnog stožera, a građani su pozivom na humanitarni broj telefona sudjelovali u prikupljanju sredstva za humanitarne akcije.

"Ponosni smo što se ovoliko poznatih ličnosti odazvalo ovoj akciji, a posebno bih pozdravio nazočne bivše izbornike - Miroslava Blaževića, Mirka Jozića i Igora Štimca. Želimo nastaviti širiti zajedništvo i humanizam, kako smo to činili ovog ljeta, te skupiti sredstva onima koji ih trebaju", kazao je izbornik Dalić.

Upravni odbor Zaklade Vatreno srce, u kojem su kapetan reprezentacije Luka Modrić, izbornik Dalić te liječnici Zoran Bahtijarević, Boris Nemec i Josip Paladino, odlučio je da ove godine pomoć u jednakim iznosima dodijeli Klinici za dječje bolesti Zagreb te akciji Korak u život.

"Drago mi je što u Upravnom odboru Vatrenog srca nastavljam tradiciju ranijih kapetana Darija Srne i Nike Kovača. Lijepo je da sam kao kapetan uključen u rad zaklade te to prihvaćam kao veliku odgovornost. Ponosan sam što reprezentacija već dugi niz godina godina pomaže ovu zakladu i očekujem da se u ovu akciju uključe i naši navijači te tako svi zajedno pomognemo djeci", rekao je najbolji nogometaš svijeta Modrić.  

Za vrijeme dok su u call-centru bili hrvatski reprezentativci, primljeno je skoro 60 tisuća poziva. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara