Dalić: Subi, Mariju i Čarliju moramo organizirati oproštaj kakav zaslužuju

Dalić: Subi, Mariju i Čarliju moramo organizirati oproštaj kakav zaslužuju
Foto: Getty Images

TRAGOM Vedrana Ćorluke i Marija Mandžukića pošao je i Danijel Subašić.

Dugogodišnji vratar hrvatske nogometne selekcije danas je, nakon 44 nastupa, službeno priopćio prekid reprezentativne karijere. 

S debijem protiv Lihtenštajna u Vinkovcima 14. studenoga 2009. godine reprezentativnu karijeru započeo je pod vodstvom Slavena Bilića. Kraju ju je priveo u tekućem izborničkom mandatu Zlatka Dalića.

"Kao što je bilo s Vedranom Ćorlukom i Marijem Mandžukićem, razgovarao sam s Danijelom Subašićem prije objave njegove odluke koju potpuno razumijem i prihvaćam", otkrio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

"Što reći o vrataru koji je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji obranio četiri jedanaesterca u dvije utakmice, a da već svi ne znaju? Ono što svakako treba spomenuti jest da Danijel Subašić nije bio značajan samo na terenu, već je i sjajna osoba za atmosferu u svlačionici. Iako je znao da može braniti još jedan ciklus, smatrao je da je vrijeme za druge što dovoljno govori o njegovom odnosu prema suigračima", rekao je Zlatko Dalić i zaključio:

"Želim mu svu sreću u daljnjoj karijeri i privatnom životu, a nama će uvijek biti dobrodošao gost u hotelu reprezentacije i na našim utakmicama, baš kao i Vedran Ćorluka i Mario Mandžukić. Smatram da sva trojica zaslužuju dostojan oproštaj od najdražeg im dresa i da to trebamo na odgovarajući način organizirati."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara