ZANIMLJIVOSTI

Dallas Cowboysi najvrjedniji klub svijeta. Dva nogometna velikana među pet

Dallas Cowboysi najvrjedniji klub svijeta. Dva nogometna velikana među pet
Foto: EPA

UGLEDNI američki magazin Forbes objavio je listu najvrjednijih sportskih klubova na svijetu i na prvom mjestu nalazi se NFL momčad Dallas Cowboysi čija je vrijednost pet milijardi dolara.

Cowboysi su četvrtu godinu u nizu na prvom mjestu, a u odnosu na 2016. njihova vrijednost je porasla za milijardu dolara.

Na drugoj poziciji je baseball momčad New York Yankees koja je 'teška' 4,6 milijardi dolara, dok je treći španjolski nogometni velikan Real Madrid koji je procijenjen na 4,24 milijarde dolara.

U top 5 nalazi se i Barcelona koja je 200 milijuna dolara manje vrijedna od Kraljevskog kluba, a na petom mjestu je još jedan klub iz New Yorka, Knicksi vrijedni 4 milijarde dolara.

Engleski nogometni velikan Manchester United je pao s drugog na šesto mjesto i sadašnja vrijednost Crvenih vragova je 3,8 milijarde dolara. Slijede New England Patriots (NFL - 3,8),  Los Angeles Lakers (NBA - 3,7), Golden State Warriors (NBA - 3,5) i New York Giants (NFL - 3,3)...

U top 50 dominiraju klubovi iz NFL-a (26), na drugom mjestu su baseball klubovi (9), među 50 najbogatijih je i osam nogometnih klubova, te sedam iz NBA lige.

Trenutačno u svijetu postoje 52 kluba u svim sportovima koji su vrijedni najmanje dvije milijarde dolara, dok je to prije sedam godina bio jedino Manchester United.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara