Dan poslije nereda na Karaiskakisu: Grci strahuju od kazne, broj uhićenih huligana - nula!

Foto: Nikola Vilic/Cropix

NAKON navijačkih nereda na jučerašnjoj (petak) utakmici između grčkih i hrvatskih nogometaša u Pireju, u Grčkom nogometnom savezu očekuju kaznu.

Potvrdio je to i predsjednik Grčkog nogometnog saveza Sofoklis Pilavios, kratko dodavši:

"Pozabavit ćemo se kasnije s tim problemom."

Utakmica Grčka - Hrvatska (2:0) u kvalifikacijama za Euro 2012. prekinuta je već u trećoj minuti nakon što je na tribinama bačen Molotovljev koktel. Dvije su se navijačke skupine nastavile gađati stolicama, bakljama i ostalim objektima sve dok ih policija nije razdvojila.

Sudac Howard Webb je poslao momčadi s travnjaka, a utakmica je nastavljena za nekoliko minuta. Grčki mediji kritizirali su u subotu policiju jer se nije dobro pripremila za izgrede i jer nije adekvatno razdvojila dvije navijačke skupine.

Gazzete.gr piše kako je nevjerojatno da su neki grčki i srpski huligani ušli u stadion bez ulaznica, a ono što još više iznenađuje jest činjenica da nitko od huligana nije bio uhićen, unatoč svim postojećim snimkama.


Vodstvo Olympiakosa zgroženo zbog nastale štete

Dan poslije nereda, vodstvo Olympiakosa, izrazilo je nevjericu zbog nastale štete na stadionu Karaiskakis. Naime, bezbroj stolica je izbijeno, zapaljeno i iščupano, zaštitne ograde su spaljene, a sve izgleda kao da se sinoć vodio rat, a ne kao da se odigravala nogometna utakmica, poručuju iz kluba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara