MEĐUNARODNI NOGOMET

Dani Alves: S njim se ne može mjeriti niti Guardiola

Dani Alves: S njim se ne može mjeriti niti Guardiola
Foto: EPA

KAPETAN BRAZILA u 36. godini sjajnim je igrama došao do svog 40. trofeja tako što je vodio Brazil do naslova prvaka Južne Amerike, zbog čega je proglašen najboljim nogometašem Cope.

Ali Dani Alves nakon velikog uspjeha hvali Titea, izbornika svoje reprezentacije. 

"Što se tiče man managmenta, ophođenja s igračima i odnosa s njima, čak ni Guardiola mu se ne može približiti. Tite je najbolji trener na svijetu u tom pogledu." govori Alves i dodaje:

"Međutim, zbog brazilskog mentaliteta koji uvijek zahtijeva rezultate odmah, bez ikakvog čekanja, ta Titeova kvaliteta, kao i brojne druge, ne mogu dovoljno doći do izražaja. Što je šteta, jer tako ostajemo bez kontinuiteta. Njega su htjeli smijeniti odmah nakon SP-a jer nismo bili prvaci, a niti godinu dana kasnije taj isti čovjek vodio nas je do trijumfa na Copi. Za to se trebamo ugledati na Španjolce i Nijemce, koji izbornicima daju vremena. Tite ga zaslužuje."

Osvajanjem Cope, Tite je postao prvi trener koji je uspio uzeti južnoameričku trostruku krunu koja se sastoji od dva najveća klupska trofeja i Copa Americe. Tite je Copa Sudamericanu osvojio s Internacionalom, zatim Copa Libertadores s Corinthinasom te Copu s Brazilom. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara