Davor Piškor: "Inter neće stati na ovoj pobjedi"

Davor Piškor: "Inter neće stati na ovoj pobjedi"
ZAMISAO da Zagrebu pokvari premijeru pred njihovim navijačima Interovom treneru Srećku Bogdanu u potpunosti je uspjela. Interovi igrači odlično su tijekom cijelog susreta stajali na travnjaku i uz veliku borbenost u obrani, ali i osmišljenu igru kratkim dodavanjima u napadu u potpunosti kontrolirali cijeli tijek susreta.

Vidjeli smo nekoliko krasnih napadačkih akcija, a iz jedne takve Davor Piškor je postigao i jedini gol na utakmici, gol vrijedan tri boda. Istina je da su domaći pojačali pritisak u drugom dijelu, ali je Srećko Bogdan na vrijeme povukao prave poteze i obavio zamjene tako da su Zaprešićani propustili još dvije stopostotne prigode (Gulić i Kardum, a time i uvjerljiviju pobjedu.

No, bodovi se pišu, a prigoda će ionako još biti, rekao je nakon susreta jedini strijelac na utakmici, Davor Piškor. "Nema ljepše stvari nego kad u novo prvenstvo krenete s pobjedom osobito na gostujućem travnjaku. Zagreb je dobra momčad i samo maksimalnim pristupom utakmici smo mogli do pobjede. Naša je momčad spoj mladosti i iskustva i mislim da je to dobra kombinacija. Nećemo stati na ovoj pobjedi i o ovoj Interovoj momčadi će se još dosta pričati tijekom sezone. Mislim da ćemo i dalje ostvarivati dobre rezultate i ova pobjeda nam samo može biti podstrek da i u sljedećim utakmicama nastavimo s maksimalnim zalaganjem, a onda ni dobri rezultati neće izostati. Sljedeću utakmicu igramo na svom travnjaku protiv Međimurja i pod svaku cijenu moramo osvojiti nova tri boda i tako potvrditi pobjedu iz Kranjčevićeve ulice."


S obzirom na neiskustvo jednog dijela Interove močadi je li u svlačionici bilo straha pred utakmicu protiv Zagreba?
"Pomalo smo se pribojavali Zagreba jer smo znali da imaju dobru, mladu i talentiranu momčad s izuzetno dobrim napadačima. Međutim mi smo u pripremnim utakmicama igrali jako dobro i znali smo da ukoliko ponovimo takav pristup ne bi smjelo biti problema. Treba biti pošten i priznati da nas je Zagreba dobro pritisnuo u drugih četrdeset i pet minuta i da je na kraju utakmica vrlo lako mogla završiti neodlučenim rezultatom. Mislim da smo mi dominirali u prvom poluvremenu dok je razumljivo domaćin bio bolji u drugom dijelu iz razloga što je morao tražiti izjednačujući gol, a mi smo se i malo povukli i prepustili im inicijativu. Na sreću uspjeli smo se obraniti i smatram da smo zasluženo osvojili tri boda."

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Impresionirali ste igrom. Već dugo vremena Inter nije ovako dobro stajao na terenu i iz izrađenih akcija dolazio do prigoda. Što se promijenilo u odnosu na prošku sezonu kad ste imali dosta problema s napadačkom igrom?
"Mislim da je prije svega razlika između prošle i tekuće sezone u obaveznoj igri. U prošlom prvenstvu nismo uvijek baš svi ispunjavali svoje zadatke na terenu i ponekad su se neki igrači pomalo i "švercali" za vrijeme utakmice. Ove sezone je sve to drugačije. Svatko zna svoju zadaću i spreman ju je ispuniti. Prvenstveno tu mislim na fazu obrane u kojoj sad svi sudjelujemo, a znate da je u modernom nogometu dobra obrana preduvjet za organizaciju napadačke igre."

"U novoj sezoni puno lakše dolazimo u prigode iako igramo samo s jednim napadačem jer su stvari u veznom redu puno bolje posložene i više se stvara u tom segmentu tako da i napad dobiva više upotrebljivih lopti. Obrana nam je iskusna i ona je oslonac naše momčadi dok ćemo mi u napadu i u veznom redu steći s utakmicama to iskustvo i mislim da će Interova igra biti sve bolja", zaključuje Piškor.

Mario Glavan

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara