Delije pod pratnjom jakih snaga MUP-a definitivno dolaze u Zaprešić

NA UTAKMICU visokog rizika između zaprešićkog Intera i beogradske Crvene Zvezde iz Srbije će doputovati čak 300 Delija, najvatrenijih navijača Zvezde. Naime, upravo je toliko karata čelništvo hrvatskog kluba ustupilo beogradskom navijačima, koji na gostovanju u našoj zemlji nisu bili od 1990. godine.

Podsjetimo se, zadnja utakmica Dinama i Crvene Zvezde, odigrana 1990. godine, ostala je mnogim navijačima u ružnom sjećanju.

Navijačima Intera prema najavama će se pridružiti i Bad Blue Boysi, a pošto zaprešićki stadion ima tek 3,700 sjedećih mjesta, Delijama će se prodati najviše 300 ulaznica.

Čelnici obaju klubova koji igraju u Kupu UEFA svjesni su rizika utakmica drugog pretkola, kao i činjenice da nema prave nogometne predstave bez navijača. Stoga je dogovoreno da Delije 11. kolovoza ipak dolaze u Zaprešić, isto kao i navijači Intera 25. kolovoza u Beograd, tvrdi Blic.

Nogometaši Zvezde zajedno s čelništvom kluba na put kreću dan prije utakmice, dok će Delije put pregrađa Zagreba krenuti 11. kolovoza. Još uvijek nije sigurno hoće li putovati autobusom ili vlakom, javlja srbijanski Blic.

"Zvezdini navijači bit će smješteni na maloj zapadnoj tribini na kojoj je u tijeku postavljenje stolica. Na Bajakovu će ih preuzeti naša policija i uz njihovu pratnju ići će pravac na stadion. Nikakvog zaustavljanja i zadržavanja u Hrvatskoj neće biti. Očekujem da će procedura biti ista i ako naši navijači krenu u Beograd." - izjavio je Branko Laljak, direktor Intera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači Intera poručili su Delijama da neće ostati živi ako dođu 11. kolovoza u Hrvatsku, dok su navijači beogradskog kluba na to odgovorili: "Dolazimo, ne bojimo se Hrvata!"

Igor Džanko, tajnik Intera, kazao je u razgovoru za Index kako je Uprava zaprešićkog kluba napravila sve što je bilo u njenoj moći, a tiče se mjera sigurnosti tijekom utakmice.

"Prema pravilima UEFA-e, mi smo dužni ustupiti Delijama 5 posto sjedećih mjesta. Već smo najavili da će beogradski navijači doći na utakmicu, a sve ostalo tiče se policije i zaštitarskih službi. Što se, pak,  tiče uzvrata u Beogradu, mi idemo u sastavu od 50 ljudi, što igrača, što stručnjaka i sponzora. Brigu o našoj sigurnosti vodit će osiguranje kluba, no našim navijačima savjetujem da u Beograd ne idu. U slučaju da ipak dođu na utakmicu, oni zastupaju sami sebe, pa će se preko svoje udruge morati i zaštititi." - kazao je direktor Intera.

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun potvrdio je za Index da se u utorak održao sastanak zagrabačke policije i čelništva obaju klubova, na kojem je potvrđeno da će Delije doći na utakmicu, kao i da im se doista ustupilo 300 karata.

"U srijedu će se održati i sastanak u Zaprešiću, nakon kojeg će se MUP moći detaljnije izjasniti o detaljima samog osiguranja, kao i o tome gdje će se Delije točno smjestiti. U ovom trenutku mogu potvrditi samo da će navijači beogradskog kluba od graničnog prijelaza do Zaprešića ići pod organiziranom pratnjom jakih snaga MUP-a" - kazao nam je Mehun.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara