Deset hrvatskih studenata-športaša na 21. Zimskoj Univerzijadi

ZIMSKA Univerzijada, što će se od 16. do 26. siječnja 2003. održati u talijanskom Tarvisiu, bit će prvo od pet ovogodišnjih multišportskih natjecanja na kojima će nastupiti hrvatski športaši.

´Na 21. zimskoj Univerzijadi nastupit će rekordan broj sveučilišnih reprezentacija iz 50 zemalja, a među njima će biti i deset hrvatskih studenata-športaša koji će se nastjecati u alpskom i nordijskom skijanju, biatlonu i snowboardu´, rekao je glavni tajnik Hrvatskog sveučilišnog športskog saveza Davor Habljak, koji će na Univerzijadi obnašati i dužnost šefa naše misije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Na put krećemo zahvaljujući razumjevanju Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), koji je Univerzijadu svrstao među multisportska natjecanja koja financijski prati od svog osnutka´, naglasio je Habljak ističući da bi hrvatsku studenti-športaši rasterećeni bilo kakvih imperativa u Travisiu mogli postići svoje najbolje rezulte. Ipak, najviše se očekuje od olimpijaca, studentice treće godine Ekonomskog fakulteta u Rijeci Maje Kezele u skijaškom trčanju i studenta četvrte godine Pomorskog fakulteta u Rijeci Žarka Galjanića koji će nastupiti u biatlonu.

Inače, hrvatska športska delegacija na Univerzijadi u Tarvisiu brojit će 20 članova i to: alpsko skijanje Ivan Vučinić i trener Hrvoje Bartolić, skijaško trčanje: Maja Kezele, Ivana Mihelčić i Andrijana Stipaničić s trenerima Borisom Levarom i Albertom Kontakom, biatlon: Žarko Galjanić i Klaudija Pavić s trenerima Franjom Jakovcem i Žarkom Galjanićem, snowboard: Mihovil Brebrić, Sebastian Fleiss, Nikša Madirazza i Sanja Mladenović s trenerom Tomislavom Tiškom. U Misiji će, pored Davora Habljaka, biti Josip Guberina, Jelka Gošnik i Stipe Blažević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara