Dinamo 100. rođendan slavi misom u katedrali ujutro i u fraku u HNK-u navečer

Dinamo 100. rođendan slavi misom u katedrali ujutro i u fraku u HNK-u navečer

Foto: Drago Sopta/Cropix

STOTI rođendan Građanski nogometni klub Dinamo slavi u utorak, 26. travnja. Otkrivamo raspored svečanosti: Od koncelebrirane mise do svečane akademije u nacionalnom kazalištu.

U 9 sati počinje svečana misa u čast Dinamu u Zagrebačkoj katedrali. Misu u prvostolnici će predvoditi pomoćni biskup zagrebački Mijo Gorski, a uz njega će koncelebrirati i fra Jozo Čugura iz Gospe Lurdske i fra Karlo Lovrić iz Međugorja.

Nakon završetka mise u pastoralnoj dvorani bit će organizirano druženje igrača, trenera i uprave Dinama s pomoćnim biskupom zagrebačkim Mijom Gorskim i povjerenikom za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije Marijanom Spehnjakom.

Predsjednik kluba Mirko Barišić predat će tom prilikom poklone za kardinala Bozanića i pomoćnog biskupa zagrebačkog Miju Gorskog. Kardinalu Bozaniću loptu s potpisima svih Dinamovih igrača i uokviren Dinamov dres, a pomoćnom biskupu zagrebačkom Miji Gorskom uokviren Dinamov dres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Središnja proslava je u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Na svečanoj proslavi Dinamovih 100 godina, goste i predstavnike medija očekuje bogat program za čiju je režiju zaslužan Krešimir Dolenčić. U sklopu programa bit će prikazan i dokumentarni film redatelja Jadranka Pongraca o 100 godina Dinama u trajanju od 14 minuta, a na sceni HNK nastupit će i renomirani glazbeni izvođači koji će pjevati najpoznatije Dinamove pjesme.

Od uzvanika svoj su dolazak u HNK, između ostalih, najavili i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Predrag Matić, izaslanik Vlade Republike Hrvatske ministar Radovan Fuchs, predsjednik Sabora Republike Hrvatske Luka Bebić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, a proslavu će uveličati i sve generacije
Dinamovih trenera, igrača i dužnosnika koji su se mogli odazvati pozivu.

Na kraju cijelog događanja u HNK organizirat će se i spektakularni vatromet iznad kazališta te video mapping na samom pročelju zgrade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara