Dinamo će danas dobiti zahtjev za isključenjem braće Mamić i Damira Vrbanovića iz kluba

Dinamo će danas dobiti zahtjev za isključenjem braće Mamić i Damira Vrbanovića iz kluba
Davor Javorović/Pixsell

PREDSTAVNICI Udruge "Dinamo, to smo mi" danas će u Dinamo predati zahtjev za isključenjem braće Mamić i Damira Vrbanovića iz kluba. Podsjetimo, protiv Zdravka i Zorana Mamića i Vrbanovića se na Osječkom sudu vodi postupak u kojem su optuženi za izvlačenje više od 100 milijuna kuna iz Dinama.

"Dinamo to smo mi" nastavak je borbe koju su do sada vodili Dinamovi navijači Bad Blue Boysi, građani okupljeni oko inicijative "Zajedno za Dinamo", četiri kapetana pod nazivom "Za naš Dinamo" te svi članovi malonogometnog kluba Futsal Dinamo koji već četiri godine uspješno funkcionira prema članskom modelu "jedan član, jedan glas". Udruga se zalaže za ustroj kluba po članskom modelu "jedan član, jedan glas".

U Dinamo danas predaju zahtjev za isključenje braće Mamić i Vrbanovića iz kluba temeljem člana 19. statuta GNK Dinamo.

"Temeljem čl. 19. Statuta GNK Dinamo obraćamo Vam se za zahtjevom za isključenjem članova GNK DINAMO, i to: 1. Zdravka Mamića 2. Zorana Mamića 3. Damira Vrbanovića. Naime, temeljem čl. 18. st. 1. toč. 3. Statuta, u odnosu na gore imenovane članove nastupile su okolnosti iz čl. 13. st. 4. toč. 1. Statuta, a koja okolnost je propisana kao razlog za isključenje iz članstva.

Navedenim čl. 18. toč. 1. propisano je da članstvo u klubu prestaje isključenjem zbog nastupa bilo kojeg razloga zbog kojeg se zahtjev za članstvom u klubu može odbiti temeljem čl. 13. st. 4. Statuta. Članak 13. st. 4. toč. 1. Statuta, propisano je da će se zahtjev za članstvom odbiti osobi za koju je pravomoćno utvrđeno da je Klubu svojim ponašanjem i radnjama nanijela štetu, kao i za vrijeme dok traju odgovarajući postupci.

S obzirom na sadržaj potvrđene optužnice Državnog odvjetništva, a temeljem koje se pred Županijskim sudom u Osijeku vodi kazneni postupak protiv Zdravka i Zorana Mamića, Damira Vrbanovića i Milana Pernara, zbog osnovane sumnje da su iz Dinama na nezakoniti način izvukli najmanje 116 milijuna kuna, nesporno su u odnosu na gore imenovane članove Dinama nastupile okolnosti za isključenjem iz članstva kluba. Potvrđenom optužnicom ostvaren je uvjet iz čl. 13. st. 4. toč. 1. Statuta", stoji u zahtjevu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara