Dinamo danas opet očekuje "bukvicu" Uefe: Maksimir i dalje ruglo grada

Tekst: M.Pa.
Foto: Nenad Dugi (Cropix)

DINAMO ponovo sa zebnjom dočekuje Uefine inspektore. Kamen spoticanja je ponovo Maksimirski stadion, iz Uefe stalno upozoravaju Modre da srede ruglo grada, no promjene su minimalne.

"Nažalost, meni je već teško to braniti i stalno pričati istu priču. Ljudi iz Uefe mi na to odgovore: 'To ste rekli, prije tri godine, prije dvije godine i prije godinu dana'. Oni imaju standarde koji se moraju ispuniti, uvjeravanje da ćemo sve izvršiti je za njih dobar argument, ali bih želio da se stadion konačno sredi", rekao nam je direktor Dinama Damir Vrbanović.

Iz Uefe su u srpnju zatražili da se saniraju rasvjetna tijela, sanitarni čvorovi na južnoj i istočnoj tribini, zamjene sjedalice, postavi zaštitna ograda na zapadnoj tribini i poboljšaju uvjeti za rad novinara. Dosad se malo toga napravilo.

"To u meni izaziva veliku frustraciju. Najveći problem predstavljaju sanitarni čvorovi. Nešto smo uspjeli napraviti poput rasvjete i sjedalica, a ovo ostalo ćemo pokušati srediti."

Je li upitno odigravanje utakmica Europske lige na Maksimiru?

"Ne vjerujem, dobit ćemo rok do prve utakmice u Europskoj ligi da to napravimo."

Budući da Grad nema sluha za Dinamov problem sa stadionom, priča se da bi Modri Maksimir mogli sanirati vlastitim novcem.

"Nažalost, svjedoci smo recesije, pada likvidnosti tvrtki, ali i Grada Zagreba. Pokušat ćemo nešto dogovoriti u trokutu Grad-izvođači radova-Dinamo. Ali bio bih puno sretniji da se o tome brine vlasnik objekta, Grad Zagreb kao što je to običaj svugdje u svijetu, a ne da se mi 'podstanari' moramo baviti time", zaključio je Vrbanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara