Otto Barić za Index

"Dinamo je godinama ponavljao istu grešku, ali ove nije i zato je najbolji ikad"

"Dinamo je godinama ponavljao istu grešku, ali ove nije i zato je najbolji ikad"
Foto: EPA

DINAMO je sinoć upisao veličanstvenu pobjedu protiv Atalante u prvoj utakmici grupne faze Lige prvaka te tako s kreditom od 4:0 protiv jedne od najboljih talijanskih momčadi krenuo u europsku jesen. 

Povijesnu pobjedu Dinama za Index je komentirao Otto Barić, bivši hrvatski izbornik i jedan od najiskusnijih domaćih nogometnih stručnjaka. 

"Stvarno dugo pratim nogomet i rekao bih da je cijela utakmica Dinama, a posebno prvo poluvrijeme, najbolja utakmica Dinama koju sam gledao. Govorim o zadnjih deset i više godina, možda i uopće. Drago mi je da je tako i čestitam klubu zbog toga", rekao nam je Otto u uvodu razgovora pa pojasnio zašto je točno ova pobjeda tako velika: 

"Ne samo da su dobro igrali, nego su se postavili taktički na jako zahtjevan način. Ja sam netko tko je vodio tisuće utakmica i ovo što je Bjelica napravio kada je promijenio formaciju nije lako napraviti. Činjenica da je Dinamo tako dobro igrao bez obzira na tako veliku promjenu može nas sve veseliti. Bilo je to nešto prekrasno". 

Kolektiv iznad pojedinaca

Razgovor nas je doveo do Mislava Oršića koji je jučer postigao hat-trick, ali Barić nije htio komentirati pojedince u jučerašnjem susretu, već je inzistirao na tome da je za pobjedu ključan bio kolektiv. 

"Svi ti igrači koja je Bjelica doveo, ta ogromna konkurencija, stvara to Bjelici i probleme. Ima na raspolaganju oko 20 jako dobrih igrača i nije lako sve te igrače imati pod kontrolom. Jedan Majer uopće nije igrao, ali nije radio probleme jer zna da će dobiti priliku. Nije lako održati takvu koheziju u momčadi", rekao je Otto.

Dinamo može biti drugi u skupini

Ipak, jedan pojedinac zaslužio je da ga naš sugovornik istakne, a riječ je o Daniju Olmu koji je briljirao u jučerašnjem susretu. Već neko vrijeme priča se o Olmu u kontekstu najboljeg stranca koji je igrao u Dinamu, a slično misli i Barić. 

"U Dinamu je bilo puno dobrih stranaca, Sammir je u najboljoj formi bio jako dobar, ali Dani Olmo je s obzirom na godine, najbolji posao Dinama. To će se tek vidjeti. Sreća je da ove godine nisu prerano prodavali igrače kao ranijih godina, kada su u tome griješili. Ostao im je izvanredan golman, ostao im je Olmo i sada je to rezultiralo ovime što se sinoć dogodilo. Prodati je lako, ali napraviti ovakvog igrača nije lako", istaknuo je Barić i prognozirao Dinamov plasman u skupini:

"Na osnovu utakmice Dinama i Atalante jasno je da Dinamo ima šansu proći skupinu. City je kvaliteta za sebe, ali Dinamo može biti bolji od Šahtara i Atalante na kraju. Nadam se da će jednako igrati protiv Šahtara i postati ozbiljan konkurent za drugo mjesto. A ako budu i treći, to nije tragedija. Zato još jednom - kapa dolje Dinamu".  

Rezultati by SofaScore
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara