KOMENTAR SAMIRA TOPLAKA

Dinamo je napravio čudo. Sjetimo se kakva je bio kanta za napucavanje

Dinamo je napravio čudo. Sjetimo se kakva je bio kanta za napucavanje
Foto: Pixsell, Grafika: Index

BILA je ovo utakmica u dva dijela. U prvom poluvremenu smo gledali odličan Dinamo, hrabar, rastrčan, ambiciozan. Dinamo se nije prepao Cityja i krasan gol Olma bio je plod aktivnog pristupa i želje da se pobjedi strašna engleska momčad.

U drugom poluvremenu gledali smo sasvim drugačiju utakmicu. City je ubacio u višu brzinu, odigrao je nastavak na svom nivou i konačan je rezultat (1:4) pravi odnos snaga ovih dviju momčadi. Mislim da je City u prvom poluvremenu podcijenio Dinamo i rekao bih da je bolja igra Modrih više bila plod lošijeg pristupa engleskog prvaka nego neke fantastične igre Bjeličine momčadi.

City je na početku podcijenio Dinamo, a kad je ubacio u višu brzinu, Modri su se predali 

Nakon što je City zabio drugi gol, Dinamo se raspao, predao i dojma sam da je više pratio što se događa u Ukrajini nego što je pazio da ne primi još koji gol. Dinamo je zabio nakon krasne akcije, a kad postigneš takav gol protiv jedne od najboljih momčadi svijeta, drži te elan i euforija. Dinamo je igrao na krilima toga gola, no vrlo brzo je City vratio stvari na početak i zagospodario terenom. Kad dobiješ drugi, pa odmah i treći gol protiv tako jakog protivnika, nemoguće se vratiti i utakmica je tada već bila riješena.

Dilaver je odigrao ispod nivoa, a Dinamo nije mogao bez Perića i Theophilea parirati jednoj od najboljih ekipa svijeta

Dilaver je puno griješio. Odigrao je ispod nivoa. Stalno je ispadao, gubio je pozicije, a direktan krivac je za skoro svaki gol koji je City zabio. Ne bih želio da ispada da nekoga prozivam, ali njegov loš nastup potenciram zbog činjenice da je Dinamo morao hvatati pobjedu protiv jedne od najskupljih i najboljih momčadi svijeta bez dva standardna stopera. Večeras se najbolje moglo vidjeti koliko su Bjelici nedostajali Theophile i Perić. Bio je to nenadoknadiv hendikep.

Žao mi je zbog Šahtara, Dinamo je bolji od Ukrajinaca

Žao mi je što je Dinamo ispao iz Europe jer je pokazao da je bolja ekipa od Šahtara. U dvije utakmice Modri su nadigrali Ukrajince, a kad se sjetimo kako je Šahtar u prvoj utakmici pobijedio Atalantu, onda mi je posebno krivo za to treće mjesto koje je Dinamo zaslužio više od Ukrajinaca. City i Atalanta su pokazali da su najbolje momčadi ove skupine i zasluženo su prošli dalje. Utakmica u Maksimiru kad je Dinamo razmontirao Atalantu nije bila prava slika ni Dinama, a još manje Talijana. Dinamu je tu večer sve ulazilo, igrali su u euforiji i Atalanta se gadno opekla. Nakon lošeg otvaranja Lige prvaka Atalanta je pokazala da je vrhunska momčad. Ne sjećam se da je netko prošao dalje, a da je nakon prva tri kola imao tri poraza, od toga dvije katastrofe s Dinamom i Cityjem.

Kad se sjetimo kakva nam je liga i da je Dinamo prije par godina bio kanta za napucavanje, ova momčad mora biti ponosna

Dinamo na kraju balade može biti ponosan na to što je ostvario ove sezone. Znam da je momcima sad teško, svjesni su da su imali krasnu priliku, ali mogu svakoga pogledati u oči. Dinamo je prije nekoliko godina imao puno jače momčadi pa je bio redovito kanta za napucavanje u Europi. Danas više nije tako. Kad uzmemo u obzir u kakvom je stanju HNL, u kakvim uvjetima se igra hrvatska liga, onda je ovo nevjerojatan uspjeh Dinama i hrvatskog nogometa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara