"Dinamo optužuje Cibaliju kako bi skrenuo pozornost s upitnog suđenja i loše igre"

Foto: Damir Glibušić/Cropix

PREDSJEDNIK Cibalije Željko Čulo još se jednom osvrnuo na repove koji se vuku nakon utakmice s Dinamom u Vinkovcima. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

> "Bruno Marić je u Vinkovce stigao po zadatku. Nije nam slučajno onako sudio"

"S obzirom na medijske natpise kojima se naš klub proziva za loš odnos prema predstavnicima NK Dinama na subotnjoj utakmici u Vinkovcima, moramo reagirati i iznijeti neke činjenice.

Predstavnici NK Dinama imali su sve uvjete, koje ima jedan nogometni klub koji dolazi u gostovanje u naš grad i naš klub. Neugodno smo iznenađeni izjavama koje su mediji prenijeli i moramo reagirati i reći kako iznesene tvrdnje nisu istinite. Vjerojatno se radi o pokušaju skretanja pozornosti sa, u najmanju ruku, upitnog suđenja te loše igre NK Dinama, na izmišljenu "negostoljubivost" Uprave i djelatnika HNK Cibalije.

Neugodno sam iznenađen i izjavama predstavnika Dinama i nije mi jasno zašto su se ponijeli na ovaj način, zašto se nisu javili kada su stigli u Upravu kluba, kao što su činili svih dosadašnjih godina. Direktor HNK Cibalije Pero Perić u dva navrata pozvao je u ured Uprave (gdje su čekali predstavnici Uprave HNK Cibalije) predsjednika NK Dinama Mirka Barišića i direktora kluba Damira Vrbanovića, koji su bili ispred svlačionice. Obećali su nam dolazak i čekali smo ih do početka utakmice, no nisu se pojavili. 6000 gledatelja pljeskom je pozdravilo ulazak igrača i stručnog stožera NK Dinama na teren, ali nažalost tih 6000 ljudi gledalo je nepravdu na terenu i to je ono što udaljuje publiku sa naših stadiona, pa i sponzore. Po prvi puta dogodilo nam se da su Ultrasi u vinkovački teren ubacili baklje, za što ćemo nažalost također biti kažnjeni.

Sjećamo se predivne atmosfere na utakmici reprezentacije Hrvatske i Lihtenštajna i predivnih dekora na utakmicama Hrvatske nogometne lige u posljednje vrijeme, gdje su vinkovački Ultrasi bili primjer športskoga navijanja. Ovakvo suđenje bilo je okidač koji nitko na stadionu nije mogao ravnodušno promatrati. Nažalost, povjerenik Lige gdin Brezni disciplinskom sudcu Krešimiru Vlajčeviću prijavit će našeg igrača Petra Tomića, koji je izjavio da je nogomet u Hrvatskoj umro aludirajući na loše suđenje, kao i na omalovažavanje i podcjenjivanje igrača Cibalije od strane sudaca, no nitko sigurno neće kazniti te iste sudce, koji su poništili regularan gol Dine Kresingera i nisu dosudili penal. Isto tako glavni sudac Bruno Marić nije ovako prema Cibaliji postupio prvi puta, jer nismo zaboravili njegovo suđenje u utakmici protiv NK Varteksa, kada je igrač spomenutog kluba u našem šesnaestercu igrao rukom te na zaprepaštenje svih prisutnih na stadionu dosudio penal za NK Varteks, a to nije jedina utakmica u kojoj nas je oštetio.

Našem kapetanu Mariju Lučiću prebacuje se da je od Uprave dobio instrukcije za grubu igru te se tvrdi kako ga je kao igrača "stvorio" Dinamo što također ne odgovara istini. Mario Lučić je dijete Cibalije, koji je bio i kapetan mlade reprezentacije U21 te je tek nakon toga kao formirani igrač otišao u NK Dinamo. Jasno je kako Uprava Cibalije sigurno nije tražila grubu igru već smo se nadali pravom derbiju, kakve smo s Dinamom već igrali proteklih sezona i koji su proglašeni ljepoticama prvenstva.

Također, smatram da ovu situaciju ne treba ponovno povezivati sa kampanjom za predsjednika HNS-a i time tko je za koga glasovao, jer to je danas nebitno. Bitna je igra, bitan je nogomet i ponovno ponavljam najbitnije je nepristrano suđenje u skladu sa Pravilima nogometne igre.

Ukoliko je itko od predstavnika NK Dinama doživio bilo kakve neugodnosti tijekom utakmice, ja mu se ovom prigodom ispričavam, no isto tako očekujem ispriku gdina Barišića za iznesene neistine od strane glasnogovornika NK Dinama gdina Tomislava Marčinka na račun HNK Cibalije", stoji u priopćenju predsjednika Cibalije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara