Dinamo otkrio točan iznos zarađen od prodaje Eduarda i Ćorluke

Dinamo otkrio točan iznos zarađen od prodaje Eduarda i Ćorluke

EDUARDOVA prodaja je klub učinila bogatijim za 10 milijuna funti, dok je na transferu Vedrana Ćorluke u Manchester City klub zaradio 13 milijuna eura.

Preračunato u "domaću" valutu, znači kako je na Eduardovoj prodaji Dinamo zaradio nešto manje od 15 milijuna eura, ali je naglašeno da su u odštetu uključene i dodatne klauzule, što bi na kraju trebalo povećati iznos kojeg će Arsenal platiti Dinamu.

Dinamov sportski direktor Zoran Mamić je želeći okončati špekulacije o visini transfera i odšteta uplaćenih klubu za igrače koji su ga ovog ljeta napustili, objavio točne cifre koje je, kako je naglašeno, zaradio klub.

Zbog povezanosti Eduarda Da Silve sa Zdravkom Mamićem, koji ga je doveo iz Brazila i s kojim je imao potpisan ugovor o prepuštanju postotaka od zarade i transfera koje igrač ostvari u karijeri, u javnosti su se pojavila brojna nagađanja o tome koliko je na Eduardovom transferu uopće zaradio klub, a koliko njegov impresario.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Interes javnosti je pojačao i Zdravko Mamić, razbacivanjem sa nerealno visokim ciframa navodno primljenima na račun odštete za igrače, što je zaintrigiralo i porezne službe i Ministarstvo financija, koje su krenule pročešljavati financijsko poslovanje kluba, kao i da li je po primitku tih silnih milijuna Dinamo ispunio porezne obaveze prema državi.

Sve to natjeralo je Mamiće da se prestanu pozivati na poslovne tajne o visini odšteta i pred javnost izađu sa konkretnim i kako kažu, točnim brojkama.

M.P./ Z.A.

Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara