Dinamo se vraća navijačima: Učlanite se u klub da se poštuje zakon i pravilo Jedan član - jedan glas

Foto: Goran Mehkek/Cropix

"U PONEDJELJAK započinje akcija vraćanja Dinama njegovim članovima. Dosta nam je kriminala i korupcije u klubu, dosta nam je nepoštivanja zakona, dosta nam je primitivizma, dosta nam je laži", stoji u priopćenju Udruge Zajedno za Dinamo.

"Nismo ulica, nego članovi kluba. Ne tražimo revoluciju, nego poštivanje zakona"

"Dinamo mora ponovo biti gospodski klub, zagrebački ponos i hrvatska svetinja. Prije 11 godina vratili smo klubu ime, došlo je vrijeme da mu vratimo i dušu - njegove članove i navijače zbog kojih klub i postoji. Došlo je vrijeme da se skupimo i nastavimo zakonskim i demokratskim putem borbu za naša prava kao članova kluba. Mi nismo ulica, mi smo članovi kluba. Ne tražimo revoluciju, nego poštivanje zakona."

Kao i tolike do sad, i ova akcija počinje "Kod pimpeka"

Simbolični početak naše akcije je u ponedjeljak u 16 sati kod Dinamovog kioska na križanju Maksimirske i Donjih Svetica, kod kipa bacača diska, popularnog "Pimpeka".

"Dinamo nije klub obitelji Mamić koja je zagospodarila klubom, nego članova i navijača"

Povodom najnovije akcije, Zajedno za Dinamo izdala je proglas navijačima:

"NK Dinamo već dugo vremena nije gospodski klub, zagrebački ponos i hrvatska svetinja. Pretvoren je u privatnu firmu Zdravka Mamića za trgovanje igračima, podvodi se političarima i puni ljudima bez kulture, bez obraza, provincijskog razmišljanja i primitivnog ponašanja.

Bez obzira što oni mislili i kako se ponašali, NK Dinamo nije njihov klub, već klub koji pripada svojim registriranim članovima. To nije emotivna izjava nego pravna činjenica."

"Zakonska prava članova kluba trenutno uzurpira grupa pojedinaca ogrezlih u kriminalu i korupciji"

Zakonska prava članova kluba trenutno uzurpira grupa pojedinaca ogrezlih u kriminalu i korupciji, koji su instalirani u rukovodećim tijelima NK Dinamo. Od tamo rade na promicanju vlastitog interesa i materijalne koristi umjesto dobrobiti kluba. Vrijeme je da tome stanemo na kraj.

"Učlanite se u Dinamo kako biste upravljali klubom"

Pozivamo sve navijače i simpatizere NK Dinamo da se učlane u klub i zatraže svoja članska prava, koja imaju prema Zakonu o udrugama. Prije svih, pravo na upravljanje klubom neposredno ili putem svojih izabranih predstavnika.

Unutarnji ustroj udruge mora biti zasnovan na načelima demokratskog zastupanja i demokratskog očitovanja volje članova. Ovo nije naša želja, nego doslovni citat zakona kojeg je donio Sabor Republike Hrvatske. Tražimo njegovo poštivanje.

Učlani se u Dinamo. Bori se za svoj klub.

Jedan član - jedan glas."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara