Dinamo - to smo mi tražit će nadoknadu štete zbog sudskih procesa u Osijeku

Dinamo - to smo mi tražit će nadoknadu štete zbog sudskih procesa u Osijeku
Hina

POVODOM odluke Povjerenstva za profesionalne sportske klubove Središnjeg državnog ureda za sport, koji je privremeno zaustavio pokušaj privatizacije Dinama, oglasila se udruga "Dinamo - to smo mi". 

Ured, koji vodi Janica Kostelić, uskratio je suglasnost na Elaborat o preoblikovanju GNK Dinamo jer nije usklađen sa zakonom. U Dinamu vjeruju da se radi o manjem problemu zbog izostanka OIB-a u popisu članova kluba. 

Udruga Dinamo - to smo mi na današnjoj je presici komentirala posljednje događaje. 

"Drago nam je Povjerenstvo odbilo zahtjev Dinama za preoblikovanjem kluba jer od samog početka smo govorili da ono nije usklađeno sa zakonom i da se članove kluba o tome nije ništa pitalo. Drago nam je da će se to zaustaviti temeljem naše žalbe koja je urodila plodom jer vjerujemo da bi Dinamo, da mi nismo slali prigovore, i upozoravali na ovu neozbiljnost i aljkavost oko nasilnog preoblikovanja, danas bio u rukama nekog stranog investitora. Kada smo ljudima rekli da je i taj OIB problem, iz kluba su nam slali omalovažavajuće poruke kako, ako je to jedini problem, onda nema problema, a to je samo dokaz da oni u klubu ne razumiju kako statut Dinama nije usklađen sa Zakonom i kako to neka institucija mora im očito presuditi da oni to shvate”, rekao je Juraj Čošić, predsjednik udruge "Dinamo - to smo mi".

Čošić se dotaknuo i sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba u srijedu na kojoj će gradski zastupnici glasati o protivljenju preoblikovanja Dinama, te je pozvao sve zastupnike da glasaju za tu odluku.

"Ako zaista žele zaustaviti nasilno preoblikovanje Dinama i legalizaciju pljačke da povuku iskaz Skupštine o korištenju stadiona za potrebe elaborata. Na taj način oni mogu u potpunosti prekinuti ovaj proces privatizacije", kazao je Juraj Čošić.

Ponovio je kako je idući korak udruge zahtjev za nadoknadu štete klubu zbog sudskih procesa u Osijeku.

Na kraju je pozvao sve dinamovce da u utorak u 20 h dođu na odlučujuću utakmicu polufinala prvenstva Hrvatske između Futsal Dinama i Makarske te se tom prilikom u pravoj nogometnoj atmosferi učlane u GNK Dinamo i udrugu “Dinamo - to smo mi”.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara