KRIZA U SPORTU

Direktor Cibone: Pomogli smo kada smo poslali ljude na burzu

Direktor Cibone: Pomogli smo kada smo poslali ljude na burzu
Foto: Pixsell / I. Kralj, D. Urukalović

ODLUKA HDZ-ove vlade da odobri mjere za pomoć sportskim organizacijama, klubovima i udrugama pružila je nadu Košarkaškom klubu Cibona koji je prije deset dana otpustio sve radnike iz radne zajednice što je posljedica pandemije izazvane koronavirusom, navode u gradskom klubu, politički i financijski poharanom proteklog desetljeća. 

Otkaze je sada dobio deset zaposlenika, a direktor Cibone Domagoj Čavlović je kazao da se na taj potez odlučio kako bi mogli ostvariti pravo na novčanu naknadu od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Sada Čavlović kaže da su otkazi radnoj zajednici i osoblju izazvali odjeka i pomogli reakciji vlade.

Nakon dugogodišnje vladavine struktura Milana Bandića u klubu, spas od gašenja u klubu su potražili kroz predstečajnu nagodbu. Sada pojas za spašavanje opet primaju objeručke od države te će prema vladinoj odluci za svoje radnike moći zatražiti naknadu za plaće u iznosu do 3250 kuna za ožujak te do 4000 kuna za travanj i svibanj.

Tom mjerom planira se obuhvatiti oko 3000 korisnika za što je prenamjenom sredstava koja su bila rezervirana za natječaje osigurano oko 40 milijuna kuna. Uvjeti dobivanja mjera bit će objavljeni, nadležan je u potpunosti Središnji državni ured za sport.

Čavlović: Pomogli smo jer smo poslali ljude na burzu

KK Cibona, ako bude udovoljavala uvjetima, tvrdi kako će u zamjenu za pomoć obnoviti ugovore s radnom zajednicom, objavljeno je na stranicama zagrebačkog kluba.

"S ovom mjerom je vrlo izvjesno i moguće da vratimo radnu zajednicu u radni odnos. Još nisu poznati uvjeti dobivanja ovih mjera, no ukoliko ih budemo ispunjavali, povući ćemo radnike s burze. Vjerujem kako je naš potez da pošaljemo radnu zajednicu na burzu, koji je imao glasan odjek u javnosti, pripomogao donošenju ovakvih mjera. Pozdravljam ovu odluku i vjerujem da će to imati veliki utjecaj na to da se sport spasi i da ostane bitna grana", izjavio je direktor kluba Domagoj Čavlović. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara