REGIJA

Direktor Zvezde nakon zabrane ulaska na Kosovo: Ovo je pobjeda Srbije

Direktor Zvezde nakon zabrane ulaska na Kosovo: Ovo je pobjeda Srbije
Foto: FK Crvena zvezda

CRVENA ZVEZDA je danas u 14 sati u Kosovskoj Mitrovici trebala igrati utakmicu šesnaestine finala srpskog Kupa protiv FK Trepča, kluba s Kosova koji se natječe u sustavu srpske lige.

No, kosovska specijalna policija ROSU dočekala je autobuse s igračima Zvezde i njezinim navijačima na graničnom prijelazi Jarinje te im zabranila ulazak u zemlju. Naime, nogometni savez Kosova je već mjesec dana najavljivao da utakmicu neće biti moguće odigrati na teritoriju te zemlje. Nogometni savez Srbije požalio se FIFA-i koja je službenim dopisom predložila da se utakmica ipak odigra na Kosovu, ali je kosovski Savez odbijao to dopustiti.

Ipak, jučer je stigla vijest da će se utakmica igrati u Kosovskoj Mitrovici pa je Zvezdina delegacija krenula na Kosovo, ali joj je bio zabranjen ulazak. Kosovska vlada je prije parlamentarnih izbora prošlog vikenda izdala zabranu ulaska Crvenoj zvezdi na teritorij Kosova, ali zabrana nakon izbora nije ukinuta.

"Mi smo došli igrati nogomet i baviti se sportom, ali nam je to zabranjeno. Unatoč preporuci FIFA-e da se utakmica igra u Kosovskoj Mitrovici, vlasti s Kosova to nisu dopustile. Policija nam je na granici rekla da nam je zabranjen ulazak na teritorij te zemlje, a na moje pitanje zbog čega je tako odlučeno rekli su da nema dodatnog objašnjenja. Kosovske institucije su pokazale da je sve što rade farsa te da je njihovo pozivanje na razdvajanje sporta i politike, na temelju čega su i dobili članstvo u UEFA-i i FIFA-i, samo laž. Nije postojao nikakav razlog da se utakmica ne igra u Kosovskoj Mitrovici jer FK Trepča sve svoje službene utakmice tamo inače igra. Govorili su da mi želimo doći mimo odluka FIFA-e i UEFA-e, što je laž, pa smo objavili dokument koji nam je poslala FIFA. Ovo je diplomatska pobjeda Srbije, našeg nogometnog saveza i Crvene zvezde", rekao je Zvezdin direktor Zvezdan Terzić.

Nije još poznato gdje i kad će se igrati utakmica, ali najvjerojatnije u četvrtak u Staroj Pazovi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara