Dječaku u Messijevom dresu od vrećice talibani prijete da će ga isjeći

Dječaku u Messijevom dresu od vrećice talibani prijete da će ga isjeći
Foto: EPA-EFE / Twitter

VJEROJATNO se svi sjećate malenog Afganistanca Muratze Ahmadija čija je slika u dresu Lionela Messija obišla svijet. Ali ne u bilo kakvom dresu - bio je to dres od plastične vrećice s brojem deset koji mu je napravio stariji brat prije dvije godine.

Fotografija je stigla u ruke samog Messija koji je mališanu ispunio najveću želju. Na utakmici u Dubaiju Argentinac ga je izveo na teren, poklonio mu svoj dres s potpisom i proveo dan s njim.

Dječak se potom vratio u Afganistan u svoj kraj gdje je do prije nekoliko mjeseci situacija bila donekle mirna. Proširila se potom informacija da Messi Muratzinoj obitelji šalje novac kako bi preživjeli pa su se lokalni ratnici upleli u priču i počeli tražiti svoj dio novca.

Potom je obitelj Ahmadi pobjegla u Pakistan, ali zbog neimaštine ponovno su se vratili u svoj rodni kraj gdje otac radi kao farmer. Sada žive u izbjeglištvu, u malenoj sobici u Kabulu jer je njihov kraj pod paljbom.


 

 

Talibani su tražili malog Muratzu i poručili da će ga isjeći na komadiće. Oni ne toleriraju nogomet i idole, često su izlazile i simulacije gdje se Messiju odsijeca glava.

Muratzina obitelj morala je bježati, tamo doma je ostao i Messijev dres s loptom. Prvo su se sklonili u džamiju, da bi na kraju stigli u Kabul. Talibani su u međuvremenu potjerani iz grada, ali Muratzina majka živi u strahu.

Ne smije sina pustiti van s drugom djecom iz straha da će ga netko oteti i tražiti otkupninu.

Za to vrijeme, osmogodišnji Muratza, dok se igra u dvorištu, mašta o jednoj stvari.

"Nadam se da ću ponovno vidjeti Messija."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara