Djelitelji fotografija Salinog trupla očekuju presudu: "Strašno zli ljudi"

Djelitelji fotografija Salinog trupla očekuju presudu: "Strašno zli ljudi"
Foto: Gulliver / Getty Images

DIREKTORICA kompanije zadužene za videonadzor Sherry Bray (49) i njezin zaposlenik Christopher Ashford (62) priznali su da su ilegalno pristupili snimkama argentinskog napadača Emiliana Sale, odnosno snimkama njegovog tijela u mrtvačnici.

Podsjetimo, Argentinac je nestao 21. siječnja ove godine kada je krenuo iz Nantesa prema Cardiffu kako bi se priključio treninzima ekipe za koju je potpisao dva dana prije. Njegov avion je nestao, a nakon dugotrajne potrage tijelo je pronađeno i identificirano tek 7. veljače. Krajem travnja ovaj je nastrani dvojac uhićen zbog objave fotografija na društvenim mrežama.

Emilianova sestra Romina Sala rekla je da je njezina obitelj ostala šokirana nakon što su slike procurile na Instagram nekoliko dana nakon što mu je tijelo pronađeno u Kanalu.

"Ne mogu vjerovati da postoje tako strašno zli ljudi", rekla je Romina na sudu u Swindonu tijekom saslušanja Sherry Bray i Christophera Ashforda.

Romina, koja živi u Argentini, rekla je da je nazvala Emilianovog agenta i rekla mu što kruži internetom, kao i brata Darija koji nije želio vidjeti fotografije."

"Pokušala sam ukloniti slike s društvenih mreža. Nisam htjela da te jezive fotografije dođu do moje majke. Tužno je to što su se neki ljudi s time zabavljali. Te slike nikada neću izbrisati iz glave. Moj brat i majka također, teško je živjeti s tom slikom."

Nakon što je dvojac shvatio da policija sve istražuje, Bray je izbrisala fotografije sa svog telefona i tražila od Ashforda da učini isto. 

Otkriveno je i da je Bray imala fotografije još jednog tijela u mrtvačnici. Riječ je o tijelu Andrewa Letchema koji je umro bez ikakvih sumnjivih okolnosti.

Bray je priznala i da je pokušala sve zataškati tako što je obrisala fotografije i rekla Ashfordu da napravi isto. Presuda se očekuje u ponedjeljak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara