Đoković uz tenis u Dubaiju uživa i u skijanju!

JEDAN od najboljih tenisača svijeta Novak Đoković iskoristio je ATP turnir u Dubaiju za - skijanje. U Dubaiju se naime, ukoliko vam to financije dopuštaju, možete i skijati u 3 tisuće kvadrata velikom, natkrivenom tehnološkom čudu koje nudi umjetne planine i umjetan snijeg.

Đoković je ljubav prema ovom sportu naslijedio od svog oca, bivšeg profesionalnog skijaša, ali i njegove majke koja je nekoć davno bila učiteljica skijanja.

"Znao sam skijati prije nego sam naučio igrati tenis", objasnio je Đoković dodavši:

"Skijanje je savršen sport. Vrlo je zabavan i uz tenis mi je najveća strast. Skijam cijeli svoj život, iako to nije preporučljivo tenisačima zbog velikog rizika od ozljede. Unatoč opasnosti kod mene nema straha. Naravno, pokušavam se čuvati koliko je to moguće."

Đoker je nahvalio umjetno skijalište jer unatoč svojoj skromnoj veličini pruža kvalitetne staze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oduševljen sam. To je ipak Dubai, topla klima, a kad uđeš u ovo zdanje dočeka te temperatura ispod nule i imaš osjećaj kako nisi uopće u ovom gradu. Iako je staza poprilično kratka, svejedno je super."

Organizatori su uložili ogromna sredstva da bi na turnir u Dubaiju doveli gotovo sve najbolje svjetske tenisače, a po snazi se može mjeriti i s turnirima iz Masters serije.

"Turnir je odličan, od prvih 10 na svijetu tu su čak osmorica što je uistinu strašna konkurencija. Svakome će biti teško, ali je ovo pravo mjesto za dokazivanje kvalitete i forme", rekao je Đoković i naglasio kako je tenis, ipak, u prvom planu.

"Dobro se provodim i izvan terena, ali čim akcija počne bit ću fokusiran isključivo na tenis. Preporučio bih ovakvu 'pripremu' svim svojim suparnicima, pogotovo one teže i zahtjevnije staze", našalio se srpski tenisač.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara