regija

Đokovićev otac: Novak je skakao iz kreveta zbog bombardiranja. To se ne oprašta

Đokovićev otac: Novak je skakao iz kreveta zbog bombardiranja. To se ne oprašta
Screenshot: Telegraf

BEOGRAD je dočekao rekordni osmi trofej Novaka Đokovića s Australian Opena. Donio ga je brat Đorđe, a dočekala ga je muzika u restoranu Novak, na slavlju koje je organizirala obitelj Đoković.

Povodom slavlja Srđan Đoković dao je velik intervju za Telegraf. Prenosimo najbolje dijelove, a cijeli razgovor možete pročitati OVDJE

"Nema odmora do nakon US Opena, znači negdje tek sredinom rujna je moguća pauza. Čekaju nas još tri velika pehara, kad se to bude osvojilo, a osvojit će se sigurno, onda ćemo pričati o odmoru", rekao je Đoković senior pa komentirao navijanje publike u Australiji protiv Đokovića:

"Vi mi recite zašto je to tako. Sedmerostruki prvak Australian Opena igra na centralnom terenu, gdje nikada nije izgubio finale, protiv nekog Austrijanca, i oni navijaju za Austrijanca. Zamislite vi to nepoštovanje. Ali tako je i u Londonu, u New Yorku, u Parizu nije baš tako, u Madridu je tako... To je sport bogatih ljudi i oni ne mogu shvatiti da je netko iz siromašne i male Srbije najbolji već 10 godina. Ali samim tim što navijaju protiv njega, oni mu daju dodatnu snagu i čine to da on postane najbolji svih vremena u svim statističkim podacima. Najbolji je svih vremena, a Srbin je, i kada završi svoju tenisku karijeru, živjet će u svojoj zemlji, sa svojim narodom i u svom gradu."

Novakova izjava na konferenciji za medije nakon finala o tome kako kada mu je najteže često pomisli na ratove u Srbiji i bombardiranje od strane NATO-a opet je bila tema. Srđan je opisao kako je Novak to proživljavao.

"Naravno da je bio, cijelo vrijeme bombardiranja on je bio u Srbiji, i on i njegova braća. On je imao 12, Marko osam, Đorđe četiri godine i stalno smo bili tu. Više puta smo iskakali iz kreveta zbog detonacija jer smo spavali svi zajedno i to su traume koje će vući cijelog života. Sve se može oprostiti, ali to nikada", zaključio je Đoković stariji. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara