TENIS

Đokovićev otac: Srbiju je bombardiralo 20 zemalja. Novak je uspio unatoč tome

Đokovićev otac: Srbiju je bombardiralo 20 zemalja. Novak je uspio unatoč tome
Foto: Getty Images

NOVAK ĐOKOVIĆ nedavno je na ATP finalu u Londonu izgubio od Rogera Federera i tako ostao bez polufinala i prvog mjesta na ljestvici na kraju godine.

Publika u Londonu pljeskala je na svaku njegovu pogrešku, a Đoković na odlasku s terena nije pozdravio tribine. 

Otac stao u Novakovu obranu

Ponašanje publike u Londonu danima je bilo jedna od glavnih tema u svijetu tenisa, brojni tenisači stali su u Đokovićevu obranu, a sada se javio i njegov otac Srđan Đoković.

"Novak se pojavio u nezgodno vrijeme za Srbiju i srpski narod jer je vratio vjeru i pokazao da nismo genocidan narod, da nismo najgori na svijetu i da samo dio europske kulture i civilizacije", rekao je Đokovićev otac za Radio televiziju Srbije pa je dodao:

"Nemoguće je da jedan takav gospodin sportaš kakav je Novak dolazi iz nekog genocidnog naroda, kako su nas mnogi u prošlosti etiketirali. To je nečija etiketa, predrasuda, nerealna slika, ali je sve to njima jak razlog zbog kojeg će taj netko mome sinu zviždati s tribina u Londonu, New Yorku i mnogim drugim gradovima i to je strašno kada čovjek uživo doživi."

Protiv navijača i Federera

Đoković je tako u Londonu protiv sebe imao 20 tisuća ljudi i raspoloženog Federera i na kraju nije prošao u polufinale.

"Ne možete ni zamisliti koliko je Novaku u takvim situacijama teško, ali je on uvijek imao hrabro srce i hladnu glavu, a kako mu je bilo, zna samo on! Zamislite, on je pripadnik jednog malog ponosnog naroda iz jedne male siromašne zemlje, koju su bombardirali ti svjetski 'stručnjaci' za bombardiranje!" rekao je Srđan Đoković i zaključio:

"Jednu malu Srbiju bombardiralo je 20 moćnih zemalja, zamislite kakvi su to junaci! I on se izborio sa svim tim i postao jedan od najboljih tenisača svih vremena."
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara