Đorđević: Našu košarku čeka hrvatska sudbina

ZANIMLJIVO je bilo na tiskovnoj konferenciji Košarkaškog saveza Srbije i Crne Gore. U press centru dvorane "Pionir" Borislav Stanković definitivno je odbio kandidaturu za predsjednika Saveza. No, kakva bi to konferencija u Beogradu bila kad se ne bi spomenulo aktualno stanje u hrvatskoj košarci.

Stanković je novinarima rekao da je oko njegova izbora bilo puno mešetarenja te da u svemu više ne želi sudjelovati. Njegovo imenovanje su tražili beograski klubovi Patizan i Crvena Zvezda, a cijela priča je počela još za vrijeme Europskog prvenstva u Beogradu kada je razgovarao s bivšim reprezentativcima - Vladom Divcem, Aleksandrom Đorđevićem, Predragom Danilovićem i Žarkom Paspaljem.

Branislav Novčić, koji je trebao postati najbliži Stankovićev suradnik, smatra da je problem nastao jer su neki bivši članovi upravnog odbora Stankoviću željeli odrediti s kim će raditi.

"Za mene je Stanković predsjednik KS SiCG jer ga je izabrala Skupština KSS. Ovako plasirane priče kod mene ne prolaze, ovo je novi veliki poraz. Umjesto da sačuvamo košarku kao instituciju, mi idemo putem kojim se Hrvatska košarka kretala u posljednjih deset godina. Krivci? Nikome od ljudi u Savezu košarka nije na prvom mjestu."- kazao je Đorđević za beogradski Blic.

Vlado Divac je zaključio da svi koji nešto žele napraviti za košarku u Srbiji nailaze na opstrukcije i sabotaže. Smatra da je Stanković bio potpuno u pravu. Divac kaže da je nužno pronaći model koji će spriječavati stvari koje se događaju, ističući da ništa više nego u prethodnom razdoblju nije dalje od povratka u srbijansku košarku.

27. studenog u Rimu će se odlučiti koje će četiri selekcije dobiti pozivnicu na Svjetsko prvenstvo 2006. godine u Japanu. Aktualni prvaci svijeta učešće na prvenstvu nisu osigurali rezultatima, nemaju izbornika, a nemaju ni predsjednika. Istina je da će se u Japanu Stanković pojaviti, ali kao počasni generalni tajnik FIBA-e, bez prava glasa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara