Dodig: Drago mi je da sam najveću pobjedu u karijeri ostvario u Zagrebu!

Foto: Neja Markičević / Cropix

SVAKAKO najzanimljivija priča ovogodišnjeg izdanja PBZ Zagreb Indoorsa je Ivan Dodig, 26-godišnji Međugorac koji je upravo u Domu sportova ispisao najljepše stranice svoje karijere...

> U polufinalu protiv Lopeza: Fantastični Dodig pobijedio Ljubičića i napravio senzaciju karijere

"Da, definitivno moja najveća pobjeda u karijeri. Moje prvo polufinale jednog ATP. Nemam što puno reći osim da sam jako sretan što se to dogodilo upravo u Zagrebu. Prije dvije godine na ovom turniru sve je nekako krenulo naprijed u mojoj karijeri i sigurno da mi je drago da sam svoj najveći uspjeh do sada napravio upravo ovdje", rekao je Dodig.

"Znao sam da Ivan može igrati isto 3, 4 sata, znao sam i da će mijenjati ritam, krenuti sporije pa ubrzavati, kao što je napravio u prošlim mečevima, čime me dobrano iznenadio. Čak smatram da je danas bio puno agresivniji no u protekla dva meča protiv mene. Ja sam pak bio jako spreman, a danas se pretrčao više nego u prva dva kola. Ako i sutra treba četiri sata trčati, spreman sam na to, bitno je pobijediti", dodao je.

Problem bi sutra mogla predstavljati euforija, međutim Dodig ističe kako je sada puno iskusniji no prije te kako neće izgubiti koncentraciju...

"Dosta sam stvari naučio kroz protekle dvije godine, a jedna od njih je da poslije ovakvih pobjeda nema euforije. Pobjedom protiv Ljubičića pružila mi se strašna prilika, a svjestan sam ako bilo što želim u polufinalu, moram biti jako koncentriran. Imam veliko samopouzdanje, vjerujem u svoje mogućnosti i ne bojim se nikoga", rekao je Ivan Dodig.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O sutrašnjem protivniku Garcia - Lopezu nema puno informacija...

"Igrali smo jednom davno na jednom Challengeru, tako da ne znam puno o njemu. Trener će sigurno imati neke informacije, a pitat ću Čilića i Ljubičića, sigurno i oni ponešto znaju. Svaki savjet će dobro doći", za kraj će Dodig.

Ljubičić: Ivan je zasluženo pobjedio

S druge strane Ivan Ljubičić bio je zbunjen i razočaran, nije očekivao ovaj poraz.

"Zbunjen sam jer sam prije dvije minute razgovarao s trenerom. Moj trener misli da sam bio predefenzivan, a ja mislim da sam bio preofenzivan, tako da zaista ne znam što reći i zašto sam izgubio. Morat ćemo sjesti i još analizirati. U svakom slučaju Dodig je bio čvršći, bolje je servirao i u potpunosti zaslužio pobjedu", istaknuo je Ivan Ljubičić.

"Može li Dodig do kraja?

"Treba vidjeti koliko je mentalno spreman za ići dalje. Sve ostalo je ok, tehnički i taktički je spreman, ima samopouzdanja, a jedini je problem što mu je to prvo polufinale u životu te se može naći u situaciji u kojoj se nije do sada našao u karijeri. Uglavnom, mislim da se nema što buniti, Garcia - Lopez je dobar ždrijeb, međutim teško mi je bilo što prognozirati", za kraj će Ljubičić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara