Dodigov recept protiv "najboljeg svih vremena na zemlji": Samo opušteno, pa i Nadal je samo čovjek

Dodigov recept protiv "najboljeg svih vremena na zemlji": Samo opušteno, pa i Nadal je samo čovjek

Foto: AFP

IVAN DODIG nastavlja u 2011. s uspjesima; na ovotjednom "zemljanom" turniru u Barceloni, došao je do polufinala i prvog tenisača svijeta Rafaela Nadala.

Osvajanje turnira u Zagrebu, ali i ostali dobri rezultati, pogurali su 26-godišnjeg Dodiga do sadašnjeg 56. mjesta na ATP ljestvici, no nove krupne korake prema gornjem domu će napraviti, službeno, idućeg ponedjeljka na novoj ATP ljestvici. U svakom slučaju, nije niti čudno da je na početku razgovora za Totalsport hrvatski as istaknuo:

"Stvarno igram odličan tenis. Ovdje u Barceloni se sve posložilo, osjećao sam se isto kao u Zagrebu početkom godine kada sam osvojio prvi ATP turnir. Iz meča u meč igram bolje, dobivam sve više sigurnosti i prepun sam samopouzdanja."

Podcrtat će Dodig da mu je za uspjeh u Barceloni, odnosno, za dolazak u polufinale, definitivno najviše pomogla pobjeda protiv Robina Söderlinga u meču 2. kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kada sam pobijedio Söderlinga sam shvatio da ovdje mogu daleko. Kod svakog tenisača je priča ista. Takva jedna pobjeda daje zamah. Osjetio sam strašno samopouzdanje i u mečevima protiv Raonica i Lopeza sam dokazao da u svakom ključnom trenutku znam što trebam napraviti. Ne čekam grešku suparnika, ne lutam u igri, nego ono što mislim da je ispravno to i napravim. I zasad sve funkcionira odlično."

Ne može se govoriti da vam je zemljana podloga slabija strana, ali ste i sami više puta govorili da na tvrdoj podlozi možete očekivati ono najbolje od sebe. Sada ste u jakoj konkurenciji Španjolaca i ostalih majstora zemlje otišli sve do polufinala.

"Tvrda podloga mi najbolje leži, to je definitivno. No, kada uđete u udarac, kada se osjećate dobro kao ja ovdje u Barceloni onda se može mnogo. Tereni i nisu tako spori, makar je u petak pala kiša u Barceloni, pa sam protiv Lopeza igrao na nešto sporijem terenu. No, najvažniji je osjećaj, a ja sam super. Zadovoljan i uvjeren u sebe.2

Sada slijedi najteža moguća misija koja postoji u tenisu - Rafael Nadal na zemlji?

2Hah, možda ne bi bilo normalno i realno reći da idem na pobjedu. No, sportaš sam, izaći ću na teren da pobijedim. Naravno, Nadal je najbolji na svijetu, vjerojatno najbolji tenisač svih vremena na zemlji. Teško će biti, ali samo želim na teren izaći opušteno i probati igrati svoj tenis. I on je čovjek kao i ja. Pokušat ću uživati u trenutku i dati najbolje od sebe, pa kako završi" zaključio je Dodig, po formi trenutačno najbolji hrvatski tenisač.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara