Dodijeljene nagrade najboljim srednjoškolcima naŠkolskim športskim Coca-Cola igrama olimpijskog duha 2003.

U SVETVINČENTU 7. svibnja zaključena su završna natjecanja srednjoškolaca u malom nogometu, košarci, rukometu, odbojci, stolnom tenisu, atletici i krosu.

Na natjecanjima je sudjelovalo više od 870 srednjoškolaca iz 101 srednje škole iz cijele Hrvatske.

Više od 400 nagrada, koje je osigurala Coca-Cola, dodijelili su doajeni hrvatskog športa: Igor Pamić, Ivan Canjuga, Aramis Naglić, Lucijano Sušanj, dr. Vladimir Janković i Dragutin Šurbek.

Nakon završenih natjecanja srednjoškolaca, u Svetvinčentu su svečano zatvorene Školske športske Coca-Cola igre olimpijskog duha 2003. za srednjoškolce.

Za najbolje su natjecatelje Coca-Cola Beverages Hrvatska d.d. u suradnji s Ministarstvom prosvjete i športa osigurali vrijedne nagrade koje su na svečanom zatvaranju dodijelili doajeni hrvatskog športa: Igor Pamić (nagrade u malom nogometu), Ivan Canjuga (nagrade u rukometu), Aramis Naglić (nagrade u košarci), Lucijano Sušanj (nagrade u atletici), dr. Vladimir Janković (nagrade u odbojci) i Dragutin Šurbek (nagrade u stolnom tenisu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu popularizacije športa u osnovnim i srednjim školama, Ministarstvo prosvjete i športa u suradnji s Coca-Cola Beverages Hrvatska d.d. organizira Državno prvenstvo školskih športskih klubova osnovnih i srednjih škola – Školske športske Coca-Cola igre olimpijskog duha 2003.

Tjelesne aktivnosti mladih stvaraju nove vrijednosti u njihovu slobodnom vremenu i navike redovitog vježbanja te pridonose očuvanju i unapređenju njihova zdravlja.

Športske školske aktivnosti dio su programa Ministarstva prosvjete i športa koje se tim projektom žele još više afirmirati u javnosti kako bi se što veći broj mladih u Hrvatskoj uključio u školske športske klubove.

U sklopu Državnog prvenstva školskih športskih klubova osnovnih i srednjih škola - Školskih športskih Coca-Cola igara olimpijskog duha 2003., od 5. do 7. svibnja, srednjoškolski športski klubovi nadmetali su se u šest disciplina za mladiće (mali nogomet, košarka, rukomet, odbojka, stolni tenis i atletika, kros) i pet disciplina za djevojke (košarka, rukomet, odbojka, stolni tenis i atletika, kros).

Natjecanja, koja su počela 6. svibnja ujutro održavala su se u: Buzetu, Lovreču, Umagu, Pazinu, Labinu, Rovinju, Poreču, Taru, Višnjanu i Puli. Coca-Cola Beverages Hrvatska d.d., u sklopu globalnog Olimpijskog programa za mlade, među prvima pridružuje hrvatske srednjoškolce vršnjacima u Velikoj Britaniji i Francuskoj gdje se taj program aktivno provodi.

Cilj je Olimpijskog programa za mlade Coca-Cole poticanje mladih na aktivan i zdrav život. Sljedeći će tjedan, 12. svibnja u Rovinju započeti Školske športske Coca-Cola igre olimpijskog duha 2003. za osnovnoškolce.

Osnovnoškolci će se od 12. do 14. svibnja natjecati u 11 disciplina (mali nogomet, košarka, rukomet, odbojka, stolni tenis, tenis, streljaštvo, atletika, gimnastika, plivanje i šah).

Više informacija o projektu možete naći na internetskoj stranici: http://www.prosvjeta.hinet.hr/mips/aktualno/cola/.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara