Dok Jurčić udara po sucima, Jacobs se naslađuje: Zabili smo dva gola iz jedne šanse

Tekst: Marko Petrak
Foto: Cropix

"NISU lijepi dojmovi. Izgubili smo utakmicu. Plaćamo preveliku školarinu u Europi. U jednoj utakmici protiv protivnika koji se branio imali smo premoć, ali nismo stvorili velik broj šansi. No to je očekivano u Europi. Što dobiješ, moraš zabiti", rekao je nakon utakmice razočarani Kruno Jurčić dodavši:

"Nažalost pričati o taktičkim analizama u ovom trenutku je neumjesno. Anderlecht je prvi puta zapucao prema golu i zabio. To je obično kraj u ovakvim utakmicama. Vidio sam snimku na televiziji i smatram da smo oštećeni."

Prvi gol nije mogao komentirati...

"Nisam vidio, možda se živi zid razmaknuo, možda je lopta prošla između. Ne znam."

Jurčić je priznao da ga je iznenadila defenzivna postava večerašnjeg protivnika.

"Nisam očekivao ovako defenzivni Anderlecht. Na svim utakmicama na kojim sam ih gledao oni su napadali, bili su ofenzivni. Danas su igrali s liberom i pet igrača u zadnjoj liniji. Zaista nisam mogao znati da će se ovako postaviti."

Na koncu se Dinamov trener vratio na suđenje i rečenicu "oštećeni smo".

"Samo se bojim da ne bi završili na 22 suca pa da svaki igrač ima svog suca. Nisam do sada prakticirao komentirati suđenje. Susprezao sam se... No, ako se sjetim Salzburga i ove utakmice o kojima ovisi moja sudbina kao trenera i sudbina moje momčadi, onda je nekorektno da ne
komentiram suđenje. Nije nam suđen penal na Mandžukiću, prekršaj na granici između žutog i crvenog kartona i još nekoliko situacija. Cijelu utakmicu sudac je imao negativan gard."

Jacobs: Iz jedne smo prilike zabili dva gola

Razumljivo, trener Anderlechta Ariel Jacobs nije skrivao zadovoljstvo. Njegova je momčad dva puta prešla centar i zabila dva gola.

"Rezultat je pozitivan, a da nije, mene bi se krivilo. Barem jednom je efikasnost bila na našoj strani. Prošli tjedan smo imali osam prilika, a zabili smo samo jedan gol. Danas je bila obrnuta situacija, sve nam je ušlo. Imali smo samo jednu šansu jer slobodan udarac ne smatram
prilikom", rekao je Jacobs i dodao:

"Prvo smo poluvrijeme imali velikih problema, nismo mogli izaći iz šesnaesterca. Dinamo je pokazao što zna, o kakvoj se momčadi radi. No, nasreću vraćamo se s tri boda."

Jacobs je bio upitan o igri svojih veznjaka...

"Već sam na poluvremenu imao dva igrača manje jer su dva moja bitna igrača u sredini prakticirali Ramazan: Bakari Sare i Cheikhou Kouyate. No izdržali su i odigrali dobru utakmicu. Oni su budućnost Anderlechta", odgovorio je Jacobs koji je na kraju prokomentirao i
rezultat druge utakmice u skupini.

"Ne iznenađuje me remi Ajaxa i Temišvara pošto je Temišvar odigrao odlično i protiv Stuttgarta i Šahtara iz Donjecka. Sljedeću utakmicu igramo za dva tjedna, a u međuvremenu imamo teške ispite u domaćoj ligi. Trebamo ići korak po korak. Danas treba uživati u pobjedi, a onda se orijentirati na daljnje natjecanje."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara