Dolazak Mujčina u sjeni skandala: Evo dokaza da je IO HNS-a Gorici oduzeo licencu

Dolazak Mujčina u sjeni skandala: Evo dokaza da je IO HNS-a Gorici oduzeo licencu

Foto: Index

IZVRŠNI odbor NK Gorica donio je odluku o pokretanju daljnjih postupaka u sporu s HNS-om nakon što je Arbitražni sud HNS-a ukinuo odluku o oduzimanju prvoligaške licence prošlogodišnjem pobjedniku Druge HNL.

"Za potpuno zadovoljenje pravde nakon nelegitimne odluke IO HNS-a", kako su poručili iz Gorice, klub će "zbog interesa svih hrvatskih klubova istjerati taj slučaj do kraja i na međunarodnom sportskom sudu u Lausanneu". Iz kluba su još jednom poručili kako novčana odšteta nije primarni razlog zbog kojeg je Gorica pokrenula cijeli postupak, već pravednost i provođenje i poštivanje propisa u hrvatskom nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Članovi IO kluba zaključili su kako je neosporna činjenica da je HNK Gorica izgubila status prvoligaša nelegitimnom odlukom IO HNS-a od 20.06.2011. te da nije postojao nikakav mehanizam unutar HNS-a da se ta odluka promijeni.

"Nije točno da je licenca opozvana od Komisije za licenciranje kad je to učinio upravo IO HNS-a, a komisija za licenciranje je morala svojom odlukom oprati krivicu sa Izvršnog odbora. S druge strane odluka komisije za licenciranje dala je pravo žalbe, na što se klub i žalio, a Žalbeno tijelo je potvrdilo istu odluku 28.07.2011. Ako je po HNS-u mjerodavna odluka ona koju donose tijela za licenciranje onda je Gorica trebala biti prvoligaš. Da se to dogodilo Gorica bi i danas igrala I HNL jer bi komisija za licenciranje morala prije donošenja odluke napraviti inspekcijski pregled stadiona koji bi potvrdio sva ranije dobivena jamstva od kluba i grada da će stadion biti spreman do kraja rujna. Kod komisije kao nezavisnog tijela nikad nije postojala dilema oko opravdanosti izdavanja licence, jer je klub na vrijeme dostavio sva tražena jamstva i Gorica je zbog tih jamstava i poduzetih radnji i dobila licencu. No u ovom slučaju je trebalo pokrivati odluku koja nije bila legitimna. Kako su se danas pojavile neke sumnje u tvrdnje da IO HNS-a nikad nije opozvao licencu Gorici upravo u sklopu ovog teksta objavljujemo dokument koji potvrđuje da je IO HNS-a opozvao licencu Gorici temeljem članka 18. i 19. pravilnika o licenciranju, a svima je i više nego jasno da je upravo tom odlukom Gorica izgubila pravo natjecanja u 1. HNL, te da je ta odluka osnovni element na temelju koga klub trpi materijalnu štetu", stoji u priopćenju.

Dodajmo i da je IO kluba potvrdio Edina Mujčina kao novog člana stručnog stožera Gorice. "Mujčin će sa svojim ogromnim iskustvom pokušati pomoći u postavljanju kluba u još čvršće okvire unutar Druge HNL i s te strane pomoći treneru Sretenu Ćuku oko podizanja razine kvalitete u radu kluba", poručili su iz Gorice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara