Esport

Donosimo sve detalje za hrvatsku League of Legends ligu vrijednu 7500 kuna

Donosimo sve detalje za hrvatsku League of Legends ligu vrijednu 7500 kuna
Foto: A1 Adria League

HRVATSKA je ipak ušla u sustav Nacionalnih Esport Liga koje organizira Fortuna Esports i dobit će svoju League of Legends ligu već u svibnju. Time je Hrvatska postala šesta zemlja u regiji u kojoj projekt kreće u realizaciju.

>Kreće razvoj nacionalnih LoL liga za zemlje regije, uključujući Hrvatsku

>Zašto Hrvatska nema esport ligu kao Srbi, Slovenci, Bosanci i cijela regija?

>Najbolji regionalni gameri borit će se za 220.000 kuna u A1 Adria Leagueu

Fortuna Esports postigla je dogovor s GameBarom, nedavno otvorenom gaming sekcijom NewsBara i zajedno će organizirati hrvatsku nacionalnu League of Legends ligu. Kvalifikacije počinju već u subotu 4. svibnja. Igrat će se sustav dvostruke eliminacije, a šest najboljih timova osigurat će mjesto u ligi. Kompletno natjecanje igra se online te igrači nisu dužni ništa plaćati. Mogu sudjelovati svi koji će do 24. lipnja napuniti 16 godina, a tri igrača u timu moraju biti iz Hrvatske. 

Liga će službeno početi 11. svibnja i svi mečevi igrat će se na Challengermode platformi. Igrat će svatko sa svakim dva puta (double round robin), a doigravanje nas očekuje 25. i 26. istog mjeseca. Ukupni nagradni fond iznosi tisuću eura, odnosno oko 7500 kuna. Pobjedniku će osim najvećeg dijela nagradnog fonda pripasti i mjesto u zatvorenim kvalifikacijama za Esports Balkan League. 

Foto: Fortuna Esports

Nacionalne League of Legends lige igrat će se još u Srbiji, Sloveniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji. Iako nije bilo sigurno hoće li Hrvatska u prvoj fazi dobiti svoju ligu jer Fortuna nije uspijevala pronaći adekvatne partnere za realizaciju projekta, čini se da je u posljednjim trenucima postignut dogovor s GameBarom.

Domaći igrači bili su poprilično glasni kada su najavljene prve zemlje u kojima će se realizirati projekt Nacionalnih Esport Liga, a među njima nije bilo Hrvatske. Bit će zanimljivo vidjeti kakav će sada interes pokazati i koliko ćemo timova vidjeti u subotu u kvalifikacijama. Prijaviti se možete na stranici Challengermodea. U trenutku pisanja članka bilo je prijavljeno osam ekipa.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara