GRAD SPLIT OBJAVIO VELIKU VIJEST ZA HAJDUK "Nema više kostura iz ormara!"

GRAD SPLIT OBJAVIO VELIKU VIJEST ZA HAJDUK "Nema više kostura iz ormara!"

Foto: Hina

SPLITSKI gradonačelnik Andro Krstulović Opara u srijedu je potpisao ugovor kojim se vlasnički udio Grada u Hajduku povećava s dosadašnjih 56 posto na 65,92 posto.

Krstulović Opara je također potpisao i ugovor s ravnateljem Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) Milanom Plećašom po kojem se Gradu Splitu ustupa potraživanje CERP-a od Hajduka oko 2,28 milijuna kuna plus kamate.

"Današnjim potpisivanjem ugovora s vodstvom Hajduka Grad Split postaje i pravni vlasnik značajnog udjela od 9,82 posto dionica Hajduka, koje tvore vrijednost oko 26 milijuna kuna, i time ćemo vlastiti udio u temeljnom kapitalu Hajduka povećati na 65,92 posto, a dosadašnji udio grada u vlasništvu Hajduka bio je oko 56 posto", rekao je Krstulović Opara.

Krstulović Opara objasnio je kako je o povećanju vlasničkog udjela Grada Splita u nogometnom klubu prošle jeseni pregovarao s predsjednikom vlade Andrejem Plenkovićem.

"Vlada je na moj zahtjev prenijela 9,82 posto dionica Hajduka iz portfelja države na portfelj Grada Splita", kazao je Krstulović Opara, pritom podsjetivši kako je Vlada RH na sjednici održanoj 23. studenog 2017. donijela odluku o prijenosu ovih dionica na Grad Split.

"Ovim ugovorima Hajduk je lišen svih mogućih opasnosti"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Splitski je gradonačelnik, govoreći o ugovoru s CERP-om, rekao kako su potraživanja CERP-a prema Hajduku s 2,28 milijuna kuna porasla na ukupno pet milijuna kuna nakon dodatka kamata od pravomoćne presude otprije pet godina.

"Ta ćemo potraživanja, sukladno dogovoru s Hajdukom, pretvoriti također u vlasnički paket i time bi vlasnički udio Grada Splita u Hajduku podigli na 67,37 posto, s mogućom dokapitalizacijom koju bismo učinili zbog daljnjih rješavanja otvorenih pitanja koja smo naslijedili između Hajduka i Grada, a koja se vezuju i za nenaplaćenu komunalnu naknadu", kazao je Krstulović Opara.

"S ova dva ugovora, koja smo danas potpisali, HNK Hajduk postaje klub lišen svih mogućih, neću reći opasnosti, uz potpuno jasna pravila u kojima je većinski vlasnik Hajduka upravo i samo Grad Split i nitko drugi", poručio je Krstulović Opara.

Gradsko vijeće Splita je na sjednici u utorak prihvatilo prijedloge za potpisivanje ovih dvaju ugovora.

Predsjednik Hajduka Ivan Kos izrazio je zadovoljstvo suradnjom s gradonačelnikom Krstulović-Oparom i s trenutnom vlašću.

"Hvala Vladi RH i gradonačelniku Krstuloviću Opari. Nastavit ćemo surađivati radi rješavanja problema, a danas Hajduk nema više 'kostura iz ormara' koji bi mogli ugrizati poslovanje", poručio je Kos, napomenuvši kako je današnje popisivanje ugovora "pravi put" u prevladavanju poteškoća Hajduka iz ranijeg razdoblja. 

 

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara