Dugovi Mađarskog nogometnog saveza ugrožavaju kandidaturu za Euro?

MAĐARSKI nogometni savez našao se u velikim problemima. Osim što ga je napustio, sad već bivši, izbornik Lothar Matthaus, savez je, prema pisanju mađarski medija dužan ko Grčka. Nakon istrage, predsjednik Imre Bozoky prestao je obnašati svoju dužnost, što bi značilo da je mađarski nogomet ostao bez vodstva.

List HGV piše kako je savez državi dužan 200 milijuna forinti, dok se za još 500 milijuna forinti niti ne zna gdje su završile. Ono što će hrvatskoj javnosti u cijeloj priči biti zanimljivo je kako će se raspad sistema u mađarskom nogometnom savezu odraziti na organizaciju zajedničke kandidature Hrvatske i Mađarske za Euro 2012.

Odgovor na to pitanje potražili smo kod glavnog tajnika HNS-a Zorislava Srebrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Aktualne događaje unutar mađarskog nogometnog saveza ne mogu komentirati jer u njih nisam upućen. No, sa sigurnošću mogu reći da oni neće imati nikakve posljedice po našu zajedničku kandidaturu. Iza svojih riječi stojim jer su naši susjedi već izabrali novi odbor za organizaciju kandidature koji je počeo s dizanjem svojih aktivnosti na veću razinu. U interne probleme mađarskog nogometa zaista nismo upućeni." - za Index je kazao Srebrić.

“Predsjednik Vlatko Marković bio je u gostima kod visokih predstavnika mađarskog nogometa i sastanak je prošao u najboljem redu. U budućnosti ćemo s Mađarima sve češće razgovarati o realizaciji našeg zajedničkog projekta, sve naše radnje strahovito će se ubrzati. Prvi važan sastanak naših vlada zakazan je za 26. siječnja u Budimpešti." - dodao je Srebrić.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara