HRVATSKA - NJEMAČKA

Duvnjak: Nemam želju za osvetom. Njemačka je favorit

Duvnjak: Nemam želju za osvetom. Njemačka je favorit
Foto: EPA

DOMAGOJ DUVNJAK rekao je za službenu stranicu Europskog prvenstva da se veseli utakmici protiv Njemačke te istaknuo da očekuje tvrd i neizvjestan dvoboj, kakvi su bili i prošli.

Hrvatski kapetan kazao je da je samo jednom imao priliku razgovarati sa suigračima iz Kiela, iako se nalaze u istom hotelu. Dodao je kako su se dobro pripremili i analizirali protivnika.

"Da budem iskren, nisam gledao njihove utakmice, osim deset minuta protiv Španjolske prije nego smo došli u Beč. U petak smo imali dugačku videoanalizu i dobro smo se pripremili. Igrali smo protiv Njemačke na Svjetskom prvenstvu u siječnju, igrali smo i dvije prijateljske utakmice u listopadu. Sve su tri utakmice završile na knap. Gol-razlika bila je niska i takvu utakmicu očekujemo u subotu. Obje strane fokusirat će se na jaku obranu, tako da sačekajte i vidite čiji će se plan ostvariti", rekao je Duvnjak pa kratko komentirao najbolje njemačke igrače: 

"Pekeler i Wiencek su najvažniji igrači njemačke obrane, obojica su izvanredni igrači. Bit će spremni stvoriti pritisak i otežati nam stvari."

Njemačka je favorit

Potpuno je zaboravio poraz s prošlog Svjetskog prvenstva.

"Ovo je sport. Prijatelji smo, a u 60 minuta dajemo sve od sebe, svatko na svojoj strani, fer i korektno. Nakon toga smo opet prijatelji. Ovo je samo sport, postoje i puno važnije stvari u životu, tako da nemam neki osjećaj osvete. Ako pobijedimo, gotovo pa smo sigurno u polufinalu. Zato je utakmica protiv Njemačke najvažnija do sada", rekao je Duvnjak pa ulogu favorita prebacio na Nijemce: 

"Njemačka je favorit jer ju nismo porazili već dosta dugo. Pobijedili su na Svjetskom prvenstvu i dva puta u listopadu, tako da su oni favoriti", zaključio je Duvnjak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara