EURO 2020

Dvije velike reprezentacije zbog straha odbile prijateljsku s Francuskom

Dvije velike reprezentacije zbog straha odbile prijateljsku s Francuskom
Foto: EPA-EFE

NAKON što je održan ždrijeb za Europsko prvenstvo 2020. kvalificirane reprezentacije počele su tražiti protivnike u pripremnom periodu. 

Englezi, prvi protivnici Hrvatske na natjecanju, svim silama žele izbjeći ogled s Francuskom.

L'Equipe piše da su Francuzi, svjetski prvaci, bili zainteresirani za prijateljsku utakmicu, no Engleska je to odbila jer ne želi eventualnim porazom pokvariti trenutačno sjajnu atmosferu te činjenicu da su ih kladionice proglasile prvim favoritom turnira.

Strah od Francuza ima i Belgija, trenutačno prva momčad FIFA-ine ljestvice. Njih je pak strah gubitka te prve pozicije koju drže ispred Francuske.

Belgija ima 1765 bodova, Francuska je na 1733 pa stoga brončani iz Rusije žele na Euro stići kao prva reprezentacija svijeta po FIFA-inoj ljestvici.

Belgija će na Euru u skupini igrati protiv Rusije, Danske i Finske. Engleska je u skupini s Hrvatskom, Češkom i pobjednikom play-offa Lige nacije između Škotske, Izraela, Srbije i Norveške.

Francuze čeka skupina smrti s Njemačkom i Portugalom i pobjednikom play-offa Lige nacija između Islanda, Rumunjske, Bugarske i Mađarske.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara