Ecclestone dogovara F1 utrku u New Yorku i poručuje: "Nisam odustao od umjetne kiše!"

Foto: AFP

ORGANIZATORI Velike nagrade Australije, otvarajuće utrke u Svjetskom prvenstvu Formule 1 koja je na rasporedu nadolazeće nedjelje, potvrdili su da istoj neće prisustvovati glavni čovjek natjecanja Bernie Ecclestone.

Kada se upale svjetla za početak utrke, šef natjecanja nalazit će se na drugom kraju svijeta.

Preciznije, Ecclestone ima dogovoren sastanak s gradonačelnikom New Yorka Michaelom Bloombergom. S istim će pokušati dogovoriti dolazak Formule 1 na Staten Island.

"Zašto ne bi kišilo, utrke će biti neizvjesnije?!"

Nakon što je njegova "umotvorina" o umjetnoj kiši za vrijeme utrka zabezeknula sportsku javnost i pojedine vozače, šef Formule 1 ne odustaje od svoje ideje za koju tvrdi da ima sve veći broj poklonika.

"Pretjecanja su gotovo nemoguća jer po suhom vremenu postoji samo jedna linija dovoljno dobra za maksimalnu brzinu zbog guma na stazi. Slika je potpuno drugačija kad je staza vlažna. Najuzbudljivije utrke su uvijek bile one po kiši, pa zašto ne bismo razmislili o stvaranju kiše. Na brojnim stazama bi bilo moguće uvesti sustav kojim bismo stvarali mokre uvjete. Zašto ne bi "kišilo" negdje sredinom utrke oko 20 minuta? Ili u zadnjih deset krugova? Možda s upozorenjem vozačima dvije minute ranije. Neizvjesnost bi bila zajamčena, a uvjeti bi bili isti za sve", izjava je kojom je Ecclestone predstavio ideju, a na koju su se pojedini vozači, poput Red Bullova Marka Webbera, samo nasmijali.

Webber: Sjetite se Senne i Clarka

"Ne i ne", odgovorio je nedavno Webber na upit što o tome misli uz objašnjenje:

"To ne bi bio baš najsofisticiraniji potez za stvaranjem dodatnog šoua tijekom utrke. Moglo bi biti uzbudljivije da imamo drugačije uvjete tijekom vožnje, ali to već postoji. Pokušajte se samo sjetiti Jimmyja Clarka, Jackiea Stewarta i Ayrtona Senne, ti su momci bili majstori na mokrim stazama. Jackie je još tu, ali ostala dvojica okrenula bi se u grobovima na pomisao da imamo prskalice uz stazu."

Ecclestone, pak, ne odustaje. Argumentirajući svoju zamisao riječima kako su utrke po kiši i najuzbudljivije kaže:

"Ne postoji niti jedan razlog zbog kojeg se ta ideja ne bi realizirala. Ona i nailazi na podršku jer su utrke po mokroj stazi uvjerljivo najbolje."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara