Ecclestone produljio Teksasu rok za tjedan dana: "Ako ne plate, ništa od utrke u Austinu"

Foto: AFP

VLASNIK Formule 1, Bernie Ecclestone, pomaknuo je rok za potpisivanje ugovora sa organizatorima utrke za VN Sjedinjenih država u Teksasu za još tjedan dana.

Takvu odluku temelji na činjenici da se 7. prosinca sastaje Svjetsko vijeće za motorsport kada će potvrditi kalendar natjecanja Svjetskog prvenstva u Formuli 1 za iduću sezonu. Naime, utrka u Austinu uvrštena je u kalendar i trebala bi se održati od 16. do 18. studenog 2012. godine. Bernieja prvenstveno zanima da li organizatori utrke imaju osigurana sredstva za plaćanje prema ugovoru.

"Još nisu prošli rokovi i činimo sve da se utrka održi", izjavio je Ecclestone za The Associated Press u telefonskom intervjuu.

"Oni moraju imati nešto novca i kemijsku olovku... čim prije. Znaju oni to jako dobro. Rokovi su užasna stvar jer ljudi uvijek dođu do kraja rokova. Ali ako se sve ne potpiše do sastanka Vijeća za motorsport, od utrke neće biti ništa."

"Možemo čekati do tada. I ne želim više nikakve odluke u zadnji tren, prošlo je nekoliko mjeseci i bilo je dovoljno vremena za odluku", rekao je Ecclestone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Financijer utrke u Austinu, u Saveznoj državi Teksas, je među ostalima i biznismen Red McCombs. Službenici iz COTA-e (Circuit of The Americas), koja je organizator utrke, izjavili su da su spremni platiti traženi iznos Formula 1 Managementu za utrku iduće godine i da nisu riješili dugoročni plan financiranja. O tome je Bernie rekao:

"Oni se trude posložiti financijsku stranu, to je problem. Oni kažu "da pokušavaju". Da se utrka ne održi to bi bio gubitak za sve. Oni bi željeli da se utrka održi, a i ja bih radije da se održi nego da se ne održi", završio je Ecclestone.

Problem je nastao nakon što je Formula 1 Management raskinuo prvotni ugovor sa Tavom Hellmundom, bivšim vozačem utrka koji ima obiteljske veze sa Ecclestoneom i koji je po tom ugovoru trebao organizirati utrku za VN Sjedinjenih Država (U.S. Grand Prix).

Nedavno je taj dogovor sa Hellmundom raskinut zbog kršenja odredaba ugovora i Formula 1 Management je počeo pregovore sa graditeljima staze u Austinu - COTA-om (Circuit of The Americas).

Ako bi utrka u Teksasu bila otkazana, u Sjedinjenim Državama bi se tek 2013. godine održala utrka u New Jerseyu, za koju je potpisan desetogodišnji ugovor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara