"Eduardo je pacijent kojeg bi svatko poželio - oduševljen sam njegovim napretkom"

"Eduardo je pacijent kojeg bi svatko poželio - oduševljen sam njegovim napretkom"

KEITH PORTER, kirurg koji je operirao Duduov otvreni lom, opisao je koliko je teška i neobična bila njegova ozljeda i pozdravio Eduradovu hrabrost i način kako se nosio sa ozljedom i boli.

Profesor kliničke traumatologije Porter je istakao kako je brza operacija kojoj je napadač bio podvrgnut možda čak i spasila njegovu karijeru.

Poznato je kako su otvoreni prijelom Eduardove fibule i dislokacija gležnja čak donijeli mogućnost najgoreg - gubitka Duduovog stopala.

Nasreću, poslije operacije i nakon što mu je izvadio šavove, čime je započeo Eduardov devetomjesečni oporavak, Porter je oduševljen napretkom njegovog pacijenta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Eduardo je iznimno zahvalan i sjajan pacijent, posebno ako uzmemo u obzir veliku bol koju je podnio. Lom kakav je on doživio se ne viđa često u nogometu. Odmah nakon nesreće sam razgovarao sa Arsenalovim kirurgom i služili smo se kako je za Eduarda najbolje da odmah ide na operaciju"

"Svi su mogli vidjeti koliko je to bila ozbiljna ozljeda, ali javnost nije mogla vidjeti ono što je bilo posebno zastrašujuće: njegova čarapa je bila netaknuta, a koža ispod nje potpuno poderana", otkriva Porter.

"Ali, njegov oporavak će biti sjajan. Siguran sam da će se vrattiti igranju, ali ne bez poteškoća", napomenuo je kirurg.

Z.A.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara