EUROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

EHF objavio najbolju sedmorku prvog kruga Eura. Bez Hrvata uz tri bizarna izbora

EHF objavio najbolju sedmorku prvog kruga Eura. Bez Hrvata uz tri bizarna izbora
Foto: Luka Stanzl / Pixsell

EHF JE OBJAVIO koji su igrači prema njegovom izboru zaslužili mjesto u najboljoj momčadi prvog kruga Europskog prvenstva, a neki od izbora začudili su rukometne fanove.

U najboljoj momčadi nema nijednog igrača hrvatske reprezentacije, koja je do sada uvjerljivo pobijedila sve protivnike, a najčudniji izbor svakako je onaj desnog krila.

Ondje je EHF stavio Slovenca Blaža Janca, koji je na prosjeku od tri gola na utakmici. Gotovo svi se slažu da se ondje trebao naći Austrijanac Robert Weber, jedno od najboljih krila svijeta i njemačke Bundeslige.

Izbori srednjeg i desnog vanjskog također nemaju smisla. Švicarac Andre Schmid i Nizozemac Kay Smits našli su se na tim pozicijama, a obojica su ispala odmah u prvom krugu. Istina, bili su uvjerljivo najbolji strijelci svojih ekipa, no nisu stigli do drugog kruga.

Uz navedenu trojicu u najboljoj sedmorci prvog kruga još se nalaze Gonzalo Perez de Vargas (vratar Španjolske), Magnus Jondal (lijevo krilo Norveške) i Sander Sagosen (lijevi vanjski Norveške).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara