Koronavirus u sportu

EHF predstavio plan o nastavku rukometne sezone

EHF predstavio plan o nastavku rukometne sezone
Foto: Guliver Image/Getty Images

PREMDA nema nikakvih naznaka o tom kada će sportska natjecanja ponovno krenuti, Europska rukometna federacija (EHF) je predstavila potencijalni plan nastavka rukometne sezone.

Iako je sve to za sada još uvijek samo teoretski, EHF predviđa da će se utakmice nastaviti početkom lipnja 2020. godine.

"Trenutačno je mnogo važnijih stvari na koje se moramo usredotočiti. Međutim, postoje dobri razlozi za razvoj alternativnih scenarija i na tome radimo", kazao je predsjednik EHF-a Michael Wiederer nakon videosjednice Izvršnog odbora EHF-a.

Prema tom planu, rukometaši bi mirovali u travnju i svibnju, a prve utakmice igrale bi se u prvom tjednu lipnja.

"Mi smo potpuno svjesni da provedba ovog scenarija ovisi o razvoju situacije oko koronavirusa i povezanim vladinim odlukama. EHF će biti krajnje fleksibilan i spreman prilagoditi se ako bude potrebno. Ni na koji način ne želimo stvoriti dojam da nešto guramo ispred zdravlja", dodao je prvi čovjek EHF-a.

Kada bi se ostvario scenarij EHF-a, završni turnir rukometne Lige prvaka igrao bi se 22. i 23. kolovoza u Kölnu, a ne, kao što je planirano, u posljednja dva dana svibnja. 

Završni turnir Lige prvakinja bit će 5. i 6. rujna u Budimpešti, a ne 9. i 10. svibnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara