Ekskluzivno: Barclays potvrdio - ne postoji 42 milijuna eura za Markovićev kamp!

Foto: Index, Cropix / Drago Sopta

DA SE ne radi o HNS-u, bila bi to nevjerojatna blamaža, no ipak ta opskurna družina ima dovoljno "kredita" da na čeku bez pokrića može graditi kompletnu kandidaturu nepoderivog Vlatka Markovića! Sjećate se Aleksandra Paulina?

Starije generacije pamte ga kao kratkoročnog direktora Rijeke u turbulentnim vremenima slamanja jugo-lige, no u aktualnom trenutku, Paulin je Markoviću poslužio baš kao svojevremeno Mamiću dostavljač pizze, koji je u Maksimir došao posvjedočiti da Dinamov direktor ne namješta utakmice. Paulinova je priča doduše "malo" teža i iznosi - 42 milijuna eura!

Na taj iznos, naime, glasi fotokopija čeka za sredstva oročena u Barclays banci, uz pripadajuće bankovno jamstvo. Ta dva fotokopirana listića Markoviću su bila dvostruki winner: mogao je nastaviti s obmanom zvanom "izgradnja kampa hrvatske reprezentacije" te odgovoriti Igoru Štimcu na objavu da čak ni čelnici Krapinsko-zagorske županije nemaju informaciju da "idući tjedan" bageri kreću u svetu misiju. Idući tjedan nikada nije došao i tako već 12 godina. No, vratimo se slikom i tonom na raskošni, ali ipak sindikalni skup u Westinu.

Svečanoj objavi pljeskali su skoro svi Markovićevi izbornici (u gore objavljenom videu se podsjetite kako je to izgledalo....)

Gotovo da nema figure koja nešto znači u hrvatskom nogometu, a koja nije bila na prezentaciji Markovićevog predsjedničkog programa. Ipak, sav taj ekskluzivni šušur nije mogao sakriti da Markovićev program nije ništa drugo nego uz minimalnu doradu pretipkani HNS-ov Statut koji ne poštuje ni organizacija koja ga je donijela. No, Marković i pobočnici imali su asa u rukavu.

"Upravo prije početka ovog našeg skupa, dobili smo obavijest od našeg partnera da je HNS-u na raspolaganje stavljen iznos od 42 milijuna eura za izgradnju športske infrastrukture u Hrvatskoj", objavio je Zorislav Srebrić i dignuo dvoranu na noge. Aplaudirali su redom: Davor Šuker, Bilićev vatreni stožer, bivši hrvatski izbornici, i oni koji to tek imaju namjeru postati. Bio je to highlight, Markovićev kotač zamašnjak prema skupštinarima-glasačima i njihovim regijama.

Već sutra dan javnosti se prezentirao i Aleksandar Saša Paulin, jocker koji stoji iza cijele priče. Osim elaborata i potpisanih ugovora između HNS-a i inozemnih investitora (za koje neki kažu da su ih vidjeli), predočio je svoj status menadžera World Youth Banka za Hrvatsku te ček i bankovno jamstvo na 42 milijuna eura. Malo je tko mogao prognozirati da se radi o još jednoj navlakuši, ipak je to golema cifra u potpisu banke koja svojim logom brani najbogatiju europsku ligu, Premiership.

"Paulin je obolio, ali nemamo razloga sumnjati u njega"

Dva dana uoči Izborne skupštine, na raspuštajućoj sjednici IO-a, Paulin se trebao pojaviti s originalnim čekom.

"Gospodin je obolio, nije mogao doći. Nemamo razloga ne vjerovati gospodinu Paulinu kao poslovnom partneru i međunarodnoj organizaciji. U posjedu smo također i pismene potvrde da navedena sredstva postoje na bankovnom računu te da su raspoloživa za naš projekt", rekao je tom prilikom Zorislav Srebrić.

Paulin je istog dana viđen u šetnji riječkim Korzom, a naša redakcija zatrpana je pozivima Paulinovih poslovnih suradnika.

Vrlo brzo detektirane su rupe u priči, jer Mreža svjetske banke mladih nije trgovačko društvo već obična udruga građana, registrirana pri Uredu za udruge.

"Dužni su svima i svakome, samo Sheratonu duguju 80 tisuća kuna za najam konferencijske sale iz svibnja prošle godine. Dotični gospodin Aleksandar Paulin nije zaposlenik ni predsjednik World Youth Bank Networka već samo predstavnik za čudne dogovore. Cijela ta mreža Svjetske banke mladih se bazira na potrazi za mogućim investicijskim projektima, pa pronalasku mogućih investitora te naplati članarina od kojih žive. Izvrtanjem hrvatskog naziva Mreža svjetske banke mladih u World Youth Bank Network nazivaju se predstavnicima bankarskih institucija, skoro i kao predstavnici banaka, te ubiru ogromne članarine obećavajući projekte i investitore. Preko sitnih bankarskih činovničića dogovaraju kredite koji u 99 posto slučajeva ne budu realizirani", samo je jedno od svjedočanstava koje smo zaprimili (podaci poznati redakciji).

Paulin nam je u telefonskom razgovoru, kada smo ga uspjeli pronaći, rekao da stoji iza cijele priče. Ipak smo isti odgovor željeli dobiti od Barclaysa...

Marković i dalje najavljuje bagere idućeg tjedna

Više od mjesec dana trajala je naša korespondencija s Barclays bankom. Bilo je jako teško doći do ovog odgovora, no kada su u banci vidjeli o čemu se radi, zbog zaštite (velikog) ugleda njihove kuće, prebacili su nas na višu instancu tvrtke. Inicijalni mail poslali smo istog trenutka kada nam je fotokopija čeka dospjela u ruke. Nakon par dana telefonski nas je kontaktirao menadžer komunikacija Barclaysa John McGuinness. Obećali su provjeriti autentičnost i javiti nam rezultate. Poslali smo još nekoliko upita, a konačan odgovor stigao je prije tjedan dana:

"Možemo Vam potvrditi da banka ne smatra priloženo bankovno jamstvo ili ček važećim dokumentima Barclaysa."

Zorislav Srebrić, kada je Paulin prizdravio, odgovorio je: "Onaj koji govori o neautentičnosti priče vjerojatno ima određene porive za takvu izjavu". Vlatko Marković, pak, živi u neznanju i prije desetak dana najavljuje rapidna kretanja projekta "nogomet za sve"...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara