El Loco sazvao presicu da bi novinare poučavao nogometu

El Loco sazvao presicu da bi novinare poučavao nogometu
Foto: Guliver Image/Getty Images

MARCELO "El Loco" Bielsa, argentinski stručnjak koji vodi Leeds i s njim trenutačno drži prvo mjesto u Championshipu, sazvao je konferenciju za medije. Smatralo se da je povod tome nedavna afera u kojoj je priznao kako je poslao "špijuna" da pogleda trening njihovog nedavnog suparnika, Derby Countyja, koji vodi slavni Frank Lampard. Afera je dobila mnogo pažnje na Otoku, Bielsa se odmah ispričao, ali je njegovo sazivanje presice ukazivalo da će po tko zna koji put u svojoj karijeri jednostavno "dignuti sidro" i napustiti svoje radno mjesto. Na sreću po sve ljubitelje nogometa, to se nije dogodilo.

Umjesto ostavke, Bielsa je iskoristio presicu kako bi novinarima pokazao kako je izgledala priprema za utakmicu protiv Derbyja i skauting suparnika. Videoanaliza trajala je 41 minutu, a sadržavala je sve taktičke postavke Derbyja na uzorku od 31 utakmice iz ove sezone. Tako su engleski novinari umjesto pikantne priče i nesretnog okončanja jedne afere dobili priliku iz prvog reda čuti jednog od najvećih nogometnih umova i njegovu perspektivu pripreme utakmice.

 

 

Bielsa je poznat kao izrazito studiozan i pedantan trener, pa su tako francuski novinari saznali da je Argentinac, prije nego li je preuzeo Lille, pogledao svaku njihovu utakmicu iz protekle sezone dvaput, kako bi se što bolje upoznao s momčadi. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara