"Engleska je vjerovala da će se Gerrard zvjerski boriti, ali je samo lovio sjene mladog Luke Modrića"

"MACCA je kockao, a svi smo izgubili!" - naslov je u jutrošnjem izdanju Daily Mirrora, koji ocrtava samo mali dio engleske tuge i gnjeva nakon jednog od najbolnijih poraza u njihovoj povijesti.

"Veliki menadžeri osvajaju turnire, dobri odlaze na EP, a oni loši ne mogu čak ni to. Upravo je takav Steve McClaren." - pišu Englezi, koji niti nakon kataklizme pred 88, 091 ljudi ne žele priznati kvalitetu s cro predznakom. Standardno se samo u Timesu mogu naći ocjene hrvatskih igrača, a najbolje je prošao Ivica Olić, koji je zaradio osmicu.

Times: Olićeva brzina, inteligencija i egzekucija bile su na nivou, bio je igrač utakmice

Pletikosa: najbolji golman na terenu 6
Ćorluka: uspio se dobro obračunati s teškim izazovom imena Joe Cole 6
Šimić: izgubio bitku protiv Croucha 5
Kovač R.: dobro iskoristio svoje iskustvo i pokazao se u dobrom svjetlu 6
Šimunić: obzirom koliko je smotano skrivio penal mogao bi igrati za ovu englesku momčad  5
Srna: dao je Bridgeu težak posao, mučio ga cijelu utakmicu i Bridge će to teško zaboraviti  7
Modrić: cijena će mu sigurno porasti 7
Kovač N.: diktirao igrom u maniri Gerrarda i Lamparda 6
Kranjčar: nije ni sam mogao vjerovati da je dao onakav pogodak  7
Olić: njegova brzina, inteligencija i egzekucija bile su na nivou, najbolji igrač na terenu  8
Eduardo: zaslužuje vise minuta u Arsenalu  7

Ocjene u Timesu za Engleze:

Carson 3,  Richards 5, Campbell 4, Lescott 3, Bridge 4, Barry 4,  Phillips SV 4, Gerrard 4, Lampard 5, J. Cole 6,  Crouch 6

Evo još jedan dokaz engleske  bahatosti: "Posljednji udarac Englezima dao je malo poznati hrvatski napadač Mladen Petrić čiji je precizan udarac značio da Englezi ne idu na veliko natjecanje od 1994. godine"

Times je zato istakao jako poznatog, ustvari od sinoć i zloglasnog engleskog "čuvara" mreže:  "Neizbježna istina ne smije biti zamagljena Carsonovom horor predstavom".

Nacija pati, a McClaren ima 2,5 milijuna razloga za smijeh

"Engleska će nacija patiti nakon poraza, a Steve McClaren će samo otići sa osmijehom nakon 2,5 milijuna funti vrijednog stiska ruke od strane čelnika FA-a", podsjeća Daily Mail na gorku istinu o izbornikovoj otpremnini.

"McClaren po statistici najgori trener engleske reprezentacije ikada, a Scot Carson najgori debitant u 135 godina dugoj povijest engleskog nogometa", dohvatio se omiljenog dvojca i Times.

"Pravi treneri kisnu na terenu i daju upute, a McClaren je cijelu utakmicu sjedio na klupi ispod kišobrana", sprda Mirror engleskog izbornika koji je osim od stalnih hrvatskih juriša strepio i od kišnih kapi.

Sun je u rubrici "dvoboj dana" usporedio Gerrarda i Modrića: "Engleska je vjerovala da će se Gerrard zvjerski boriti na terenu i ostaviti kosti na travnjaku, ali vrlo često samo je lovio sjene mladog playmakera Luke Modrica.

Možda upravo naslov poznatog tabloida govori ono što misle mnogi u Engleskoj: "Beskorisni, jadni i očajni smećari"

Pozdravno slovo je dobio i omraženi selektor: "Kako izgubit utakmicu na domaćem terenu pred 80 tisuća svojih navijača, protiv ekipe koja se već kvalificirala na EP, zna samo Steve McClaren" 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara