Engleski izbornik pušta igrače da banče prije priprema: "To sam i ja radio i ne želim njima braniti"

Engleski izbornik pušta igrače da banče prije priprema: "To sam i ja radio i ne želim njima braniti"

Foto: Getty Images/Guliver Image

ENGLESKI izbornik Gareth Southgate u srijedu je objavio popis 23 igrača koje će voditi na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Engleska će igrati u skupini G s Belgijom, Panamom i Tunisom, a sljedećeg tjedna kreće na pripreme. Southgate je na današnjoj press konferenciji rekao da ne namjerava igračima ništa braniti do početka priprema.

"Ja sam se sa suigračima iz Aston Ville uoči Europskog prvenstva 1996. godine tri dana opijao i tulumario u Španjolskoj. Neka rade što žele. Da vam budem iskren, uopće me ne zanima gdje su i što rade. Neka se odmore", rekao je Southgate.

Nakon spomenutog opijanja u resortu Magaluf, Southgate je te 1996. s reprezentacijom otišao na pripreme u Hong Kong. Tamo je bio dio reprezentacije koja se osramotila u javnosti nakon što su objavljene fotografije Paula Gascoignea, Stevea McManamana, Robbieja Fowlera i Teddyja Sheringhama kako mrtvi-pijani u nekoj zubarskoj stolici jedni drugima toče alkohol u grlo. Kad je Gascoigne Škotima zabio golčinu na tom Euru, on i suigrači na isti način su proslavili gol.

"Ja sam svašta radio na pripremama i bilo bi stvarno licemjerno od mene kad bih svojim igračima to isto branio. Svi oni znaju da ih, kad dođu u kamp reprezentacije, čeka jako puno jako teškog rada i siguran sam da će biti fokusirani", dodao je engleski izbornik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara