Englezi biraju najbolje i najgore trenutke Eura: Biliću priznanje za "najbolje spremanje ražnja dok je zec u šumi"

EUROPSKO prvenstvo je jedva završilo, a već nas sa svih strana bombardiraju razne liste najboljih/najgorih na kojima se nerijetko pronađe mjesta i za Hrvate. Svoju listu, koja pokriva apsolutno sve aspekte Eura, složio je i britanski Telegraph, a na nju je uvršten i hrvatski izbornik.

Slaven Bilić "osvojio" je nagradu za najpreuranjeniju pobjedu odnosno "najbolje spremanje ražnja dok je zec još u šumi". "Slaven Bilić proslavio je pogodak svoje momčadi protiv Turske s oduševljenjem izbornika koji zna da se njegova momčad kvalificirala u polufinale protiv Njemačke. No, Turci su zacementirali svoj status kraljeva preokreta".

Da nije bilo tog kobnog turskog gola u 122. minuti Telegraph bi Bilića možda izabrao u kategoriji najbolje proslave, ali ovako je tu čast dobio Guus Hiddink. Najboljim igračem turnira proglašen je Marcos Senna, a najbolji trenutak je Nihatov gol za pobjedu protiv Češke. Utakmicu Turska - Češka Telegraph je proglasio i najboljim susretom na Euru. Najdosadnijim susretom proglašena je početna utakmica "skupine smrti" između Francuske i Rumunjske.

Fatih Terim proglašen je "najzabavnijim izbornikom". "Bilo je trenutaka kad su zbivanja na turskoj klupi bila jednako zabavna kao na terenu. Turskim igračima možemo oprostiti što se boje svog izbornika". Za najzabavniju izvedbu Telegraph je izabrao Nizozemce, odnosno razbijanje Francuske 4:1. Francuzi su, naravno, najveće razočaranje turnira.

Najbolja asistencija turnira pripala je Cescu Fabregasu za fantastično prebacivanje ruske obrane nakon kojeg je Guiza zabio drugi gol Španjolske u polufinalu, a najbolju obranu turnira ima Gigi Buffon koji je skinuo penal Adrianu Mutuu i tako uveo Talijane u drugi krug. Najbolji gol turnira istom je vrataru zabio Nizozemac Wesley Sneijder.

Najboljim navijačima, na sveopće iznenađenje, nisu proglašeni Hrvati nego Nizozemci. Možda su Englezi i dalje zavisni jer ih je Hrvatska izbacila s Eura pa nas ignoriraju, ali vjerojatnije je da su presudile samo brojke - nizozemskih navijača zasigurno je bilo najviše, a gradovi u kojima je Oranje igralo bili su sasvim obojani u narančasto. "U izostanku Engleza, nizozemski navijači pokazali su se kao prvaci u ispijanju alkohola, a poraz od Rusije podnijeli su vrlo dostojanstveno".

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara