Koronavirus u sportu

Englezi zbog koronavirusa gube 100 milijuna funti, smanjili su plaću izborniku

Englezi zbog koronavirusa gube 100 milijuna funti, smanjili su plaću izborniku
Foto: Guliver Image/Getty Images

IZBORNIK engleske nogometne reprezentacije Gareth Southgate, kao i izbornik engleskih nogometašica Phil Neville, dobit će 30 posto manju plaću.

Dvojici izbornika je plaća smanjena kao najbolje plaćenim zaposlenicima u Engleskom nogometnom savezu (FA). Southgate, koji je englesku reprezentaciju doveo do polufinala prošlog Svjetskog prvenstva u Rusiji, ima godišnji ugovor vrijedan tri milijuna funti, dok njegov kolega na klupi nogometašica zarađuje 300.000 funti godišnje.

"Ovo su izazovna vremena i nije bilo lako donijeti ove odluke", izjavio je izvršni direktor FA-a Mark Bullingham.

Svim zaposlenicima saveza koji imaju godišnju plaću 50.000 funti ili veću ona će privremeno biti umanjena za 7,5 posto, dok će onima koji se nalaze u višoj kategoriji plaća biti smanjena za 15 posto.

Mark Bullingham je procijenio da će gubici saveza biti oko 100 milijuna funti, što uključuje gubitke zbog odgođenih međunarodnih utakmica reprezentacija, dvoboja FA kupa kao i ostalih događaja na stadionu Wembley. No gubici bi mogli narasti i do 150 milijuna funti, ovisno o "vladinim nužnim medicinskim mjerama".

"Želimo napraviti oprezne i primjerene korake kako bismo zaštitili i podržali FA i naše zaposlenike u ovo nepredvidljivo doba", rekao je Bullingham čija je godišnja plaća 800.000 funti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara